Yeni vergi paketi Meclis'te kabul edildikten sonra yürürlüğe girecek - Haber Jet

Yeni vergi paketi Meclis’te kabul edildikten sonra yürürlüğe girecek

AK Parti'nin hazırladığı yeni vergi paketi detaylarıyla TBMM'ye sunuldu. Yeni vergi paketinin yürürlüğe girmesiyle kredi kartı, sıfır araç, ikinci el araç, gayrimenkul alım satımı gibi pek çok yeni vergi gelecek. Yeni vergi paketi Meclis'te kabul edilmesi ve Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından yürürlüğe girecek.

AK Parti tarafından TBMM Başkanlığı’na sunulan yeni vergi paketiyle birlikte gayrimenkul, kredi kartı, sıfır ve ikinci el araçlara yeni vergi geliyor. Vatandaşlar yeni vergi paketinin yürürlüğe gireceği tarihi merak ediyor.

YENİ VERGİ PAKETİ NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, AK Parti milletvekilleri Hüseyin Altınsoy ve Necmettin Erkan ile birlikte Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında Meclis’e sunulan yeni vergi paketi ve Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklif’in  teklifin TBMM Başkanlığına sunulduğunu aktardı.

Yeni vergi paketi ne zaman yürürlüğe girecek

12 maddeden oluşan teklif Savunma Sanayii Destekleme Fonundan yapılan harcamalarla hayata geçirilecek.

Yeni vergi paketiyle gelecek vergiler sosyal medyada gündem oldu. Yeni vergi paketi Meclis’te kabul edildikten sonra yürürlüğe girecek.

YENİ VERGİ PAKETİ RESMİ GAZETE’DE NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Yeni vergi paketi TBMM’de kabul edilmesinin ardından birkaç gün içerisinde Resmi Gazete’de yayınlanacak.

Yeni vergi paketi Resmi Gazete'de ne zaman yayınlanacak

İlgili Haberler

YENİ VERGİ PAKETİNDE NELER VAR?

Meclis’e sunulan yeni vergi paketiyle Meclis’te kabul edilmesi halinde, 100 CC altı motosikletler MTV kapsamına alınacak.

Drone ve 5 bin lira üzerindeki saatler ÖTV kapsamına giriyor. Gayrimenkul alım satımında alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı 750 lira katkı payı alınacak.

Sıfır araç tescillerinde 3 bin lira, ikinci araç alım satımında 1.500 lira katkı payı alınacak. Tapu ve kadastro işlemlerinde, taşınmaz satışlarında alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı 750 TL, diğer işlemlerde işlem yapılandan 375 TL ödeme yapılacak.

Yeni vergi paketinde neler var

Limiti 100 bin Türk lirası ve üzerinde olan kredi kartlarının hamillerinden her bir kart başına yıllık 750 TL Savunma Sanayii Destekleme Fonuna katılma payı alınacak.

Noterde işlem başına 75 TL alınacak.

Yeni vergi paketi TBMM’de kabul edilmesinin ardından birkaç gün içerisinde Resmi Gazete’de yayınlanacak.

EkonomiGündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir