Sinop Boyabat Bakır Maden Sahası ihalesi tamamlandı - Haber Jet

Sinop Boyabat Bakır Maden Sahası ihalesi tamamlandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın açtığı ihaleler arasında olan Sinop Boyabat Bakır Maden Sahası ihalesi tamamlandı. Cengiz Holding için olumlu sonuçlanan ihale hakkında CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın "adrese teslim" notu dikkat çekti.

Sinop Boyabat’ta bulunan 456 milyar lira değerindeki bakır maden sahası hakkında Deniz Yavuzyılmaz’ın yaptığı paylaşım sonrası detaylar gelmeye devam ediyor.

SİNOP BOYABAT BAKIR MADENİ SAHASI İHALESİ KİME VERİLDİ?

CHP Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz’ın bir kez daha gündeme getirdiği Sinop Boyabat Bakır Maden Sahası ihalesinde kazanan isim Cengiz Holding oldu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) tarafından açılan ihalede olumlu sonuç olan Cengiz Holding, 456 milyar liralık maden sahasının ihalesini 3,6 milyar liraya aldı.

SİNOP BOYABAT MADEN SAHASI İHALESİ KİME VERİLDİ?

BOYABAT 4. GRUP MADEN SAHASI İHALESİ CENGİZ HOLDİNG’DE

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, güncel rezerv değeri 456 milyar TL olan bakır maden sahası hakkında konuştu.

Cengiz Holdinge bağlı olan Eti Bakır AŞ’nin ihaleyi almasına tepki gösteren Yavuzyılmaz, “İhale tutarı: 3,68 milyar lira. Rezervin güncel değeri 456 milyar lira. Bunun adı peşkeştir” dedi.

SİNOP BOYABAT BAKIR MADENİ SAHASI İHALESİ cengiz holding eti bakır

SİNOP BOYABAT BAKIR MADENİ 456 MİLYAR TL DEĞERİNDE

Deniz Yavuzyılmaz, güncel rezerv değeri ile ihale değeri arasında 123 kat fark olduğunu belirtirken ihaleye karşı yürütmeyi durdurma talepli iptal davasını da açtığını belirtti.

Deniz Yavuzyılmaz’ın paylaşımı,

İlgili Haberler

Adrese teslim ihale dediğimiz gibi sonuçlandı!

Bir AK Parti tezgahıyla, bugün yapılan Sinop Boyabat Bakır Maden Sahası ihalesi Cengiz Holding’e ait Eti Bakır A.Ş.’ye verildi.

İhale tutarı: 3,686 Milyar Lira

Rezervin güncel değeri: 456 Milyar Lira

Aradaki fark 123 kat. Bunun adı peşkeştir!

İhaleye karşı yürütmeyi durdurma talepli iptal davamızı açtık. Mücadeleyi sürdürüyoruz.

SİNOP BOYABAT BAKIR MADENİ SAHASI ihalesi kaç tl ne kadar

EkonomiPolitika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir