Sigaradan alınan komisyon yasal değil - Haber Jet

Sigaradan alınan komisyon yasal değil

Kredi kartı veya banka kartıyla alınan sigaralarda büfe, bakkal ve marketlerde tüketiciden en az 3 TL komisyon alınıyor. Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu'nun 17. maddesine göre sigaradan alınan komisyon yasal değil. Sigaradan alınan komisyon nereye şikayet edileceği de merak ediliyor

Banka veya kredi kartıyla sigara alındığında kar marjının düşük olması ve bankanın aldığı komisyonlar nedeniyle büfe, bakkal ve marketlerde tüketiciden en az 3 TL komisyon alınıyor. Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu’nun 17. maddesine göre sigaradan alınan komisyon yasal değil.

SİGARADAN ALINAN KOMİSYON YASAL MI?

Banka veya kredi kartıyla sigara alındığında kar marjı satıcı için oldukça düşük oluyor. Bu nedenle banka veya kredi kartıyla alınan sigaradan en az 3 TL olmak üzere komisyon alınıyor. Ancak söz konusu komisyon uygulaması Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu’nun 17. maddesine göre, üye iş yerleri kart kullanılması nedeniyle komisyon ve benzeri bir isim altında ilave ödeme alamıyor. Bu nedenle sigaradan alınan komisyon yasal değil.

Sigaradan alınan komisyon yasal mı

Yine Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu’nun 40. maddesine göre 17. maddeye aykırı davrananlara 1000 güne kadar adli para cezası verilmekte. Ancak pek çok işletme cezanın caydırıcılığına karşın zarar ettiklerini öne sürerek uygulamaya devam ediyor.

İlgili Haberler

SİGARADAN ALINAN KOMİSYON NEREYE ŞİKAYET EDİLİR?

Sigaradan alınan komisyon ALO 175 Tüketici Danışma Hattı, ALO 184 Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi (SABİM) şikayet edilebilir. Bunun dışında Tüketici Hakem Heyetine veya Ticaret İl Müdürlüğü’ne şikayette bulunulabilir.

Sigaradan alınan komisyon nereye şikayet edilir

SİGARADAN KOMİSYON ALMANIN CEZASI

1000 güne kadar adli para cezası uygulanıyor.

Ekonomi

Sigaradan alınan komisyon yasal değil” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Zeynep Elif Zeynep Elif

    Komisyon almayan büfe yok ki sadece marketler almıyor onun dışında hepsi alıyor

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir