MT Gox baskısı sonrası Bitcoin düşüşe geçerken ayı piyasası başladı - Haber Jet

MT Gox baskısı sonrası Bitcoin düşüşe geçerken ayı piyasası başladı

Bitcoin'de satış dalgası hız kazandı. 5 Temmuz BTC fiyatı, 4 buçuk ay sonra 54 bin doların altını görürken Japon MT Gox cüzdanlarındaki hareketlilik kripto paraları vurdu.

Bitcoin’de satış dalgası hızlanırken bir ay önce 72 bin dolardan test edilmesinin hemen ardından düşüşe geçmişti. Son iki işlem gününün sonunda ise şubat ayında gördüğü seviyelere döndü.

5 TEMMUZ 2024 BITCOİN FİYATI

Türkiye Gazetesi’nin özel haberine göre, Bitcoin, 5 Temmuz 2024 tarihinde yüzde 5 gerileme yaşayarak 54 bin doların altını gördü. Bir önceki gün 200 günlük ortalamanın da geçtiği 58 bin 500 doların altına düştü. Bugün, 5 Temmuz’da ise son 4 buçuk ayın kritik desteği 56 bin 500 dolara geriledi.

KRİPTO NEDEN DÜŞÜYOR?

Bitcoin’de yaşanan gelişmeler kripto para piyasasında sert düşüşe neden oldu. Cardano, Dogecoin, Litecoin, Solana, XRP gibi kriptolar yüzde 10 ve üzerinde değer kayıplarıyla gündeme geliyor. Ethereum bugün işlemlerde yüzde 5 düşüşle 2900 dolara gerilemiş oldu.

Kripto neden düşüyor? Ayı piyasası ne demek, ne kadar sürer?

AYI PİYASASI BAŞLADI MI?

Bitcoin, yıl içinde gördüğü 73 bin 800 dolar zirvesinin yaklaşık yüzde 25 gerisinde kaldı. Bu nedenle BTC ayı piyasasına girdi. Fiyatlarda yüzde 20 ve üzerinde düşüş yaşanması halinde ayı piyasası başlıyor. Böylece Bitcoin, 56.500-58.500 bandının üzerinde seyretmedikçe satış baskısı sürebilir ve 52 bin 500 dolar riski ön plana çıkabilir.

BİTCOİN NEDEN DÜŞÜYOR?

10 yıl önce iflası gerçekleşen Japon MT. Gox borsasının cüzdanlarında dün itibarıyla hareketlilik yaşandı. Bu nedenle binlerce müşterisine 140 bin adet Bitcoin dağıtmaya hazırlanıyor. Diğer taraftan Almanya’daki resmi kurumlar tarafından 175 milyon dolarlık BTC’yi kripto olarak gönderdiği söylendi.

Mt Gox nedir? Mt Gox olayı nedir, ne zaman hacklendi?

KRİPTO PARA YATICIMLARINA TAVSİYELER

Analistler kripto para piyasasının riskli olduğunu belirtirken piyasada panik havasının hakim olduğunu aktarıyor. Analistler, ““56 bin 500 – 58 bin 500 bandı kritik bir bölgeydi. Fiyatlarda tekrar bu bant aralığına ve üzerine doğru bir yükseliş yaşanmazsa satış baskısı sürebilir ve 52 bin 500 dolar riski öne çıkabilir” uyarısında bulunmakta.

Ekonomi

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir