Memurlar artık çift maaş alamayacak! Kamuda çift maaş dönemini bitiren yasa teklifi hazırlanıyor - Haber Jet

Memurlar artık çift maaş alamayacak! Kamuda çift maaş dönemini bitiren yasa teklifi hazırlanıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bakan Şimşek önderliğinde kamuda tasarruf tedbirlerine yönelik çalışmalarına devam ediyor. Yeni gelen bilgilere göre kamuda çift maaş alınan uygulamalarında önüne geçileceği öğrenildi. Memurlar artık çift maaş alamayacak.

Kamuda tasarruf tedbirleri hayata geçirilmeye devam ediyor. Bu kapsamda hazırlanan yasa teklifi Meclis’e sunulurken teklifte, çift maaş alan kamu personellerini ilgilendiren gelişmeler yer alıyor.

MEMURLAR ÇİFT MAAŞ ALMAYACAK MI?

Sabah’ın haberine göre, AK Parti tasarruf tedbirlerinin uygulanması için yasa teklifini Meclis Başkanlığı’na sundu. Teklifte yer alan çift maaş alan kamu personellerini ilgilendiren maddeler gündeme geliyor.

Kamu kurum ve kuruluşlarındaki tasarruf tedbirleri ve düzenlemeler kapsamında, kamu kurum ve kuruluşlarındaki yöneticiler artık tek maaş alacak. Yeni düzenleme ile çift maaş alan uygulama kaldırılacak.

Memurlar çift maaş mı alıyor? Memurlar çift maaş alamayacak mı? Kamuda çift maaş kaldırıldı mı?

ÇİFT MAAŞ ALAN MEMURLARIN MAAŞI KESİLECEK Mİ?

Görev icabı, huzur hakkı, ücret, ikramiye gibi hangi ad altında olursa olsun bir ayda ödenebilecek net tutar 108 bin gösterge rakamı (92 bin lira) geçmeyecek. 92 bin lirayı geçen miktarı Hazine’ye aktarılacak.

çift maaş alan memurların maaşları kesilecek mi? Memur maaşı ne kadar?

DEPREM BÖLGESİ GELİRİ AZALMAYACAK

6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 ilin azalan nüfusu nedeniyle belediyelerin gelirinde düşüş yaşanmaması için önlem alındı. 30 Haziran 2027 tarihine kadar nüfusu azalan 11 ilde 2023 yılı ocak ayı nüfus verileri esas olarak kabul edilecek.

Ekonomi

Memurlar artık çift maaş alamayacak! Kamuda çift maaş dönemini bitiren yasa teklifi hazırlanıyor” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Ümit Ümit

    En doğru karar bu olmuş kamuda tasarrufta

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir