Mehmet Şimşek'ten borsada işlem vergisi açıklaması: Yeniden değerlendirmek üzere erteledik - Haber Jet

Mehmet Şimşek’ten borsada işlem vergisi açıklaması: Yeniden değerlendirmek üzere erteledik

Son zamanlarda borsa hisselerinin alım satımında işlem vergisi alınacağı konusu gündemdeydi. Meclise taşınacağı düşünülen konuya Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten açıklama geldi. Şimşek, borsaya vergi konusuna dair X hesabı üzerinden paylaşımda bulundu.

Bakan Şimşek, vergi gelirlerinin arttırılması amacıyla yaptığı kapsamlı çalışmaları sürdürürken kripto varlıklar ve borsada işlem vergisi alınması konusu gündeme geliyordu. Tartışmalara neden olan konuya Şimşek açıklık getirdi.

BORSA İŞLEM VERGİSİ VAR MI, GELİYOR MU?

Borsada alım satımlarda herhangi bir vergi uygulanmıyor. Vergi gelirlerinin arttırılması amacıyla yapılan çalışmaların borsaya da nüksettiği iddiaları gündeme gelmişti.

Borsada alım satımlara gelebilecek işlem vergisi tartışılırken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, X hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Borsaya yönelik taslak çalışmasının ertelendiğini duyuran Şimşek paylaşımında yeni vergi düzenleme paketinin yakın zamanda TBMM’ye sunulacağını duyurdu.

Vergide etkinliği ve adaleti artırmaya, kayıt dışılığı azaltmaya yönelik vergisel düzenlemeleri içeren paket yakın zamanda TBMM’ye sunulacak. İlgili tüm taraflardan gelen geribildirimler doğrultusunda borsaya yönelik taslak vergi çalışmasını yeniden değerlendirmek üzere bir süreliğine erteliyoruz.

Borsada işlem vergisi ne kadar, alınıyor mu?

EkonomiGündem

Mehmet Şimşek’ten borsada işlem vergisi açıklaması: Yeniden değerlendirmek üzere erteledik” haberine 2 yorum yapıldı.

  • Kardelen Kardelen

    Borsaya vergi gelecek mi diye endişelenmiştim neyse ki ertelenmiş

    Yanıtla
  • Lale Kırca Lale Kırca

    Borsaya vergi tabii ki gelmeli ne paralar dönüyor

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir