Kredi kartı limitini düşürmeyi engelleyici genelge çıkabilir iddiası - Haber Jet

Kredi kartı limitini düşürmeyi engelleyici genelge çıkabilir iddiası

Savunma Sanayi katkı fonu olarak Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na katkı payı alınmak üzere kredi kartı limit vergisi gündemde. Karar geçerse kredi kartı limiti 100 bin TL üzeri olan vatandaşlar 750 TL katılma payı getirilecek. Kredi kartı limiti düşürmek için adım atanlar sonrası Kredi kartı limitini düşürmeyi engelleyici genelge çıkabilir iddiası konuşuluyor. Kredi kartı vergisinin yeni yılla uygulanmaya başlanacağı düşünülüyor.

Savunma Sanayi katkı fonu olarak Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na katkı payı alınmak üzere kredi kartı limit vergisi gündemde. Karar geçerse kredi kartı limiti 100 bin TL üzeri olan vatandaşlar 750 TL katılma payı getirilecek. Kredi kartı limiti düşürmek için adım atanlar sonrası Kredi kartı limitini düşürmeyi engelleyici genelge çıkabilir iddiası konuşuluyor.

KREDİ KARTI LİMİTİ DÜŞÜRÜLEBİLİR Mİ?

AK Parti geçen hafta TBMM’ye sunduğu kanun teklifine göre pek çok yeni verginin geleceği ortaya çıktı. Teklifin Meclis’ten geçmesiyle birlikte yürürlüğe girecek yeni vergiler tartışılıyor.

Özellikle kredi kartı limiti 100 bin lirayı geçen kredi kartı sahipleri, her bir kartı için 750 liralık kesinti yaşayacak. Kredi kartı limiti vergisi Savunma Sanayi Destekleme Fonu’na katkı payı alınmak üzere kesiliyor.

Meclis’e sunulan teklifin ardından kredi kartı limiti 100 bin TL üzeri olan vatandaşlar kredi kartı limiti düşürülüp düşürülemeyeceği konusunda bankalara başvuruyor.

Kredi kartı limiti düşürülebilir mi

Her bir bankadaki prosedür farklı olmakla beraber mobil bankacılık veya müşteri hizmetleri aracılığıyla kredi kartı limitinde değişiklik yapılabiliyor.

İlgili Haberler

Yoğun oluşan talep ve sosyal medyadaki tepkiler sonrası Gazeteci Nazlı Sarp, Sözcü TV’de yaptığı açıklamada, bankalardaki iş yükünün pazartesi günüyle birlikte artacağı ve bir yığılma olacağını ifade etti. Sarp, bankaların bu talepleri kabul etmemesi durumunda bir genelge yayınlanabileceğini söyledi. Kredi kartı limitini düşürmeyi engelleyici genelge çıkabileceği iddiaları konuşuluyor.

KREDİ KARTI LİMİTİ DÜŞÜRME NASIL YAPILIR?

Her bir bankanın kredi kartı limiti düşürme prosedürü değişmekle beraber, müşterisi olduğunuz bankanın çağrı merkezi numarasını arayarak limit düşürme talebinizin değerlendiremeye alınmasını iletebilirsiniz.

Kredi kartı limiti düşürme kredi notunu etkiler mi

Ayrıca mobil ve internet bankacılığı üzerinden bankanızın mobil veya internet bankacılığı üzerinden kartlar veya limit işlemleri menüsü üzerinden işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

KREDİ KARTI LİMİTİ DÜŞÜRME KREDİ NOTUNU ETKİLER Mİ?

Kredi kartınızın toplam borcunun limitine oranla düşürmek, kullanım oranı düşüklüğü olarak değerlendiriliyor. Bu da düşük kullanım oranı olarak değerlendirilerek kredi notu üzerinde olumlu etkiye neden oluyor. Bu nedenle kredi kartı limiti düşürme sonrası kart borcunuzun limitinize yaklaşmış olması kredi notunuzu etkileyebilir.

EkonomiGündemPolitika

Kredi kartı limitini düşürmeyi engelleyici genelge çıkabilir iddiası” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Bahar Bahar

    Bu genelgeyi mantıklı bulmuyorum. Kredi kartı limiti kendi kendine yükseliyor zaten

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir