İkinci el araç satışı durma nedenlerini Aydın Ağaoğlu açıkladı: Tüketici ders verdi, gerçek rakamlara dönüş başlıyor - Haber Jet

İkinci el araç satışı durma nedenlerini Aydın Ağaoğlu açıkladı: Tüketici ders verdi, gerçek rakamlara dönüş başlıyor

İkinci el piyasasında, düşen rakamlara rağmen satışlardaki azalış devam ediyor. İkinci el araçların alınmama sebepleri ve bu durumun piyasalar üzerine etkisini TGRT'ye değerlendiren Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu'nun verdiği mesajları derledik.

Enflasyon bahane edilerek sürekli artan araç fiyatları sonrasında ikinci el araba fiyatları sıfır araçları geçmişti. İkinci el arabalarda artan bu dengesiz artış yavaş yavaş düşmeye devam ediyordu ancak azalan fiyatlar araç alımını olumlu etkilemedi. Galerilerden alınan araç alımı neredeyse durdu.

Bu durumu Emir Yücel’in yaptığı röportaj aracılığıyla TGRT’de değerlendiren Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu çok önemli açıklamalarda bulundu.

İKİNCİ EL ARAÇ SATIŞI NEDEN DURDU?

tgrthaber.com’da yayınlanmak üzere özel haberler editörü Emir Yücel’e konuşan Başkan Ağaoğlu, galericilerin süreç içerisindeki tutumuna değindi.

“Galericiler, bayilerler anlaşıp sıfır araçları alıp stok yapıyorlardı.” diyen Ağaoğlu, liste fiyatlarının çok üstünde satış gerçekleştirdiklerinin üstünde durdu.

İkinci el araç satışları neden durdu?

Bazı galericilerin araçlara fahiş bedelle ekledikleri zorunlu aksesuarlara da değinerek fırsatçıların tıpkı konut piyasasında olduğu gibi fiyatları arttırdıklarını ve bu nedenle tüketicinin satın almadığını ifade etti.

Tüketicinin fahiş fiyatla satış yapanlara ders verdiğini belirterek sıfır araçlardaki kampanyalara ve artan maliyetlere rağmen yapılan indirimler üzerinde durdu.

“Daha önce zararına mı çalışıyordunuz, ya da daha önce yüksek kar marjlarıyla çalışıyordunuz diye düşünür insan. Galericiler yakın geçmişte araç almak isteyen müşterilere yaptıkları fiyat zulmünün bedelini ödüyor şu anda.”

İKİNCİ EL ARAÇ FİYATLARI NE ZAMAN DÜŞER?

İkinci el araçların gerçek fiyatlarına düşmeye başladığına değinen Ağaoğlu, düşüşün devam edeceğini söyledi. Ancak vatandaşların galericilerden araç alması için aradaki güvenin ve kırgınlıkların düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.

İkinci el araç fiyatları ne zaman düşer?

Kamu otoritesinin getirdiği önlemlerin işe yaradığı, tüketici ve piyasasının birlikte çalıştığını söyledi. Böylece konut ve otomotiv sektöründe fiyatların gerçek rakamlara döndüğünü belirtti.

Otomotiv sektöründe fiyatların makul seviyelere ineceğini, otomotiv bayilere gelen siparişlerin artık Ticaret Bakanlığı’na bildiriminin zorunlu hale getirildiğini söyleyerek kara borsanın önüne geçildiğini ifade etti.

EkonomiGündem

İkinci el araç satışı durma nedenlerini Aydın Ağaoğlu açıkladı: Tüketici ders verdi, gerçek rakamlara dönüş başlıyor” haberine 3 yorum yapıldı.

  • Hacer Hacer

    Galericilere baya iyi oldu. Bir anda ikinci el araç fiyatlarını arttırdılar

    Yanıtla
  • Erdem Erdem

    İkinci el araç satışı tüketicilerin piyasayı protesto etmesiyle durdu. Bunlar her şeyi alıyor bunu da kakalayayım dedikçe olmuyor. İyi bir ders olsun tüm fırsatçılara.

    Yanıtla
  • Emre Yener Emre Yener

    Ağustos gibi araba fiyatları tekrar artacak diyorlar doğru mu

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir