Ekmeğe zam kapıda! 10 lira olan ekmek fiyatı 15 Mayıs’tan sonra 15 lirayı bulabilir - Haber Jet

Ekmeğe zam kapıda! 10 lira olan ekmek fiyatı 15 Mayıs’tan sonra 15 lirayı bulabilir

Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, yaptığı açıklama ile yakın zamanda ekmeğe zam gelebileceğini iddia ederek ekmek zammının sinyallerini verdi. Son dönemde gündemden düşmeyen ekmeğe zam gelecek mi, ekmek kaç TL olacak soruları yanıt buldu.

Sofralarımızdan eksik etmediğimiz ekmek fiyatları cep yakacak. Fırıncılar artan kiralardan şikayetçi olurken maliyet artışları üreticiyi bir hayli zorluyor . Buna bağlı olarak İstanbul’da ekmek fiyatlarının iki hafta içinde yeniden artması bekleniyor. Hemen hemen her evde yemek sofralarının eşlikçisi olan ve  sık tüketilen ekmeğin fiyatı illere ve semtlere göre değişiklik gösteriyor.

Sözcü Gazetesi’nden Hülya Keskin Oruçoğlu’nun haberine göre Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, İstanbul’da fırınlar için istenen kiraların arttığını dile getirirken Mayıs ayının 15’inden sonra, İstanbul’da ekmeğin kilogram fiyatı 60 liraya çıkabilir.” dedi.

Sendika Başkanı Kolivar, Ekmeğin fiyatının 12,5 TL’den başlayarak 15 TL’yi  bulabileceğini ifade etti. Bu fiyatlar semtlere göre değişiklik gösterecek.

Öte yandan Kolivar, ekmek ve simit fiyatlarının belirlenmesinde Ticaret Bakanlığı’ndan olumlu görüş alınması zorunluluğuna ilişkin kararın hukuka aykırı olduğu iddiasıyla iptal edilmesi için Danıştay’a başvurduklarını söyledi.

Ekmeğe zam kapıda! 10 lira olan ekmek fiyatı 15 Mayıs’tan sonra 15 lirayı bulabilir 2
Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar

2 hafta sonra beklenen zammın gerçekleşmesi durumunda 1 ekmeğin en düşük fiyatı 12,5 lira olacak.

EKMEK FİYATLARI NASIL BELİRLENİYOR?

Ekmeğin fiyatları, ilgili belediye, Ticaret İl Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ticaret ve sanayi veya ticaret odası ile ilgili odanın temsilcilerinden oluşan komisyonun değerlendirmesinin ve ilgili federasyonun ve Ticaret Bakanlığı’nın görüşünün alınmasıyla belirleniyor.

2024 yılında 6 TL’den başlayan zamlı ekmek fiyatı 8 TL’ye kadar çıkmıştı.

Ekmeğe zam kapıda! 10 lira olan ekmek fiyatı 15 Mayıs’tan sonra 15 lirayı bulabilir 3

Son gelen zamla birlikte 200 gram ekmeğin güncel fiyatı birçok şehirde 8 lira oldu. 250 gram olan ekmek fiyatı ise 10 lira olmuştu. Geçtiğimiz günlerde Ankara’da 200 gramlık ekmeğe yüzde 25 oranında zam yapılmıştı .200 gram ekmeğin Ankara’daki satış fiyatı 10 TL olarak belirlendi.

EkonomiSon Dakika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir