Dolandırıcılıkta yeni yöntem: 'Kart aidatı iadeniz onaylandı', '0 faizli kredi' gibi mesajlara sakın tıklamayın! - Haber Jet

Dolandırıcılıkta yeni yöntem: ‘Kart aidatı iadeniz onaylandı’, ‘0 faizli kredi’ gibi mesajlara sakın tıklamayın!

Dolandırıcılar şimdide Enerji Piyasaları İşletme AŞ (EPİAŞ) hedef aldı. Şirketin SMS uygulamasına giren dolandırıcılar 1 milyon 287 bin 505 kişiye 'kart aidatı iadeniz onaylandı', '0 faizli kredi' mesajlar atarak başvuru için linke yönlendirdi.

Sadece elektrik ve doğalgaz piyasasında alım-satım teklifi yapmak isteyen şirketlerin giriş yapabildiği EPİAŞ’ın SMS uygulaması dolandırıcıların eline geçti. Yaklaşık 1.3 milyon kişiye mesaj atıldı.

KART AİDATI İADENİZ ONAYLANDI MESAJI DOLANDIRICI MI?

Halk TV’den Dinçer Gökçe’nin haberine göre, EPİAŞ çalışanı C.R’i arayan dolandırıcılar kendilerini SMS uygulamasına yazılım altyapı desteği sağlayan Asist Bilgi Teknolojileri ve Elektronik Haberleşme Ltd. Şti firması yetkilisi olarak tanıttı. Planlı bakım çalışması yaptıklarını belirterek, hesapları bloke etmek için gelen SMS kodunu girmesini istediler. Böylece yönlendirme yaparak sisteme sızdılar.

Dolandırıcılar, 1 milyon 287 bin 505 kişiye ”Adınıza kayıtlı 8.953 TL kart aidat iadeniz onaylanmıştır. Başvuru için linke tıklayın” mesajı attı.

Dolandırıcılıkta yeni yöntem: 'Kart aidatı iadeniz onaylandı', '0 faizli kredi' gibi mesajlara sakın tıklamayın! 2

Olayın üzerine EPİAŞ suç duyurusunda bulundu. Savcılık, şüphelilerin gönderdiği SMS’lerin bir IP numarası üstünden yapıldığı bilgisini paylaştı.

0 FAİZLİ KREDİ MESAJIYLA DOLANDIRICILARA DİKKAT!

Dolandırıcıların bir diğer attığı mesaj da “0 faizli kredi fırsatı” kurgusuyla hazırlanıyor.

Bu şekilde bilmediğiniz numaralardan gelen mesajlara dikkat etmeniz gerekir.

Özellikle bankalar ve resmi kuruluşlar bu konuda halkı uyarmakta.

Ekonomi

Dolandırıcılıkta yeni yöntem: ‘Kart aidatı iadeniz onaylandı’, ‘0 faizli kredi’ gibi mesajlara sakın tıklamayın!” haberine 2 yorum yapıldı.

  • Önem Özyiğit Önem Özyiğit

    Tüm tuşlara basıyorlar

    Yanıtla
  • Muhammet Enes Muhammet Enes

    Bir de kargocu gibi arayıp kod istiyorlar kargo iptali için sonrasında link gönderiyolar tıklayın diyorlar

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir