57 firma Vergi Yüzsüzleri listesinde - Haber Jet

57 firma Vergi Yüzsüzleri listesinde

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 5 milyon TL'nin üzerinde vergi borcu olan 57 firma ve şahsın isimlerini Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde ilan etti. Listede yer alan borç miktarları dikkat çekiyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 30 Eylül 2024 tarihi itibarıyla vergi borcu 5 milyon TL’nin üzerinde olan 57 firma ve şahsın isimlerini Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesinde açıkladı. Bu adım, vergi usul kanununa dayanan yeni bir düzenlemenin parçası olarak dikkat çekiyor.

VERGİ YÜZSÜZLERİ LİSTESİ 57 FİRMA

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan listede, toplam 57 mükellefin isimleri ve vergi borçları yer almakta. İlan edilen firmalar arasında 48 milyon TL gibi yüksek miktarlara sahip olanlar da bulunuyor.

Vergi Yüzsüzleri tam liste

Vergi Usul Kanunu’nun 293 ve 564 sıra numaralı genel tebliğlerine dayanarak yapılan bu açıklama, vergi dairelerine olan borçların tahsilatını artırmayı hedefliyor. Türkiye genelinde tüm vergi dairelerinde 15-31 Ekim tarihleri arasında açıklanacak olan liste, 1-15 Kasım’da Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesinde de yayınlanacak.

VERGİ YÜZSÜZLERİ 57 KİŞİ KİM?

İlan edilen 57 kişi ve firma, 5 milyon TL’nin üzerinde kesinleşmiş vergi ve cezası bulunan mükelleflerden oluşuyor. Bu liste, 31 Aralık 2023 itibarıyla vadesi geçmiş borçları olan mükellefleri kapsıyor. Özellikle büyükşehir belediyeleri ve bunlara bağlı kuruluşlar dışındaki firmalar bu uygulama kapsamında yer almakta.

Vergi Yüzsüzleri 57 firma

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerdeki mükellefler ise mücbir sebep kapsamında borçlarının açıklama dışı tutulması nedeniyle listede yer almıyor. İlgili düzenlemeler, vergi borçlarının ödenmemesi durumunda kamuoyunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Vergi Yüzsüzleri kimler, hangi firmalar

Ekonomi

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir