Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şengönül oldu - Haber Jet

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şengönül oldu

Prof. Dr. Ahmet Şengönül, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi rektörü olarak 21 Eylül 2024 tarihinde yayınlanan Resmi Gazete’ye göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla atandı.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Şengönül’ü atandı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Şengönül, akademik ve idari deneyimi ile üniversiteye önemli katkılar sağlayacak.

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ KİM OLDU?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi yeni rektörü Prof. Dr. Ahmet Şengönül oldu. İlgili karar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi yeni rektörü kim oldu

AHMET ŞENGÖNÜL KİMDİR?

Prof. Dr. Ahmet Şengönül, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü’nden 1991 yılında mezun olduktan sonra, yüksek lisans eğitimini 1997 yılında University of Connecticut’ta tamamladı. Doktora derecesini ise 2003 yılında George Mason University’den aldı. Doktora tezi “Monetary Policy, Bank Lending and Risk Management: the Turkish Case” ile Türkiye’nin para politikaları ve bankacılık sistemindeki risk yönetimini derinlemesine inceledi.

Ahmet Şengönül kimdir

Akademik kariyeri boyunca sosyal ve beşeri bilimler ile iktisat politikası alanlarında çeşitli araştırmalara imza atan Şengönül, ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanan çok sayıda makale ile önemli katkılar sağlamıştır. Yayınları arasında “Sengonul Ahmet” ve “Thorbecke Willem” isimleriyle tanınan çalışmaları yer alıyor.

Rektörlük görevine atanmasıyla birlikte, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin gelişimine öncülük etmesi beklenen Şengönül, daha önceki görevlerinde de üniversitenin akademik standartlarının yükseltilmesine katkıda bulundu. Üstlendiği çeşitli akademik komisyonlar aracılığıyla üniversitenin yönetiminde aktif rol almış ve öğrenciler ile öğretim üyeleri arasında etkili bir iletişim köprüsü kurmuştur.

Eğitim

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir