ÖMK Meclis'ten geçti - Haber Jet

ÖMK Meclis’ten geçti

ÖMK Meclis'ten geçip geçmediği merak ediliyor. Tepkilere neden olan Milli Eğitim Akademisi kurulmasını da içeren Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. ÖMK kabul edilen maddeler ve yürürlüğe gireceği tarih gündeme geliyor.

ÖMK Meclis’ten geçerek yasalaştı.  39 maddelik Öğretmenlik Mesleği Kanunu tüm maddeleriyle TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

ÖMK MECLİS’TEN GEÇTİ Mİ?

Öğretmenleri yakından ilgilendiren düzenleme ÖMK Meclis’ten geçti. Milli Eğitim Akademisi kurulmasını da içeren Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı.

ÖMK 39 maddeden oluşuyor. Öğretmenlik mesleği; öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen olmak üzere üç kariyer basamağına ayrıldı.

ÖMK Meclis'ten geçti mi

ÖMK NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

Öğretmenlik Mesleği Kanunu yani ÖMK Meclis’ten geçerek yasalaştı. TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen teklif düzenlendi ve kabul edildi. ÖMK Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecek. Kanunun önümüzdeki günlerde Resmi Gazete’de yayımlanması bekleniyor.

ÖMK ne zaman yürürlüğe girecek

ÖMK KABUL EDİLEN MADDELER

ÖMK kabul edilen maddeleri de belli oldu. 39 maddeden oluşan teklif kabul edilerek yasalaştı. Öğretmenleri yakından ilgilendiren Öğretmenlik Mesleği Kanunu maddelerine göre öğretmenlik; genel kültür, özel alan eğitimi ve öğretmenlik meslek bilgisi bakımında hazırlık gerektiren bir alan olarak tanımlandı.

Öğretmenlik mesleği; öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen olmak üzere üç kariyer basamağına ayrıldı.  Ayrıca, uzman öğretmenlik veya başöğretmenlik için bir önceki ünvanda en az 10 yıl hizmette bulunması gerekiyor.

İlgili Haberler

ÖMK kabul edilen maddeler

Bu süreç içerisinde akademi tarafından verilen uzman öğretmenlik, başöğretmenlik eğitim programlarının tamamlanması gerekiyor. Bu maddeyle birlikte yazılı sınav ile mesleki çalışma koşulları kaldırıldı.

Teklifteki 3’üncü madde ile uzman öğretmenlikte 10 yıl bekleme şartı aranmadan 20 yıllık kıdemi dolduran öğretmenler, başöğretmen ünvanı için başvurabilecek. Böylece 230 bin öğretmen başöğretmen ünvanı için başvuruda bulunma imkanına erişiyor.

omk son dakika

Yeni teklifle birlikte öğretmenlere yönelik işlenen suçlarda cezalar yarı oranda artırılacak.

Milli Eğitim Akademisi kurulacak. Bu sayede hem öğretmen yetiştirme sürecinde hem de kariyer basamaklarında ilerleme sağlanacak.

EğitimGündemSon Dakika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir