Okulun ilk günü sınıf defterine yazılacak örnekleri öğretmenlerden öğrendik - Haber Jet

Okulun ilk günü sınıf defterine yazılacak örnekleri öğretmenlerden öğrendik

İşte, geldi! Hem öğretmenler hem de öğrenciler için heyecan dolu bir başlangıç olan okulun ilk günü sınıf defterine yazılacak örnekler, özellikle mesleğe yeni adım atan öğretmenlerimiz tarafından araştırılıyor. Peki, "Sınıfla tanışma" yeterli mi, gelin birlikte öğrenelim.

Okulun ilk günü yaklaşıyor… Sınıfla tanışma için en verimli gün olan bu zaman diliminde öğretmenlerin aklında bir soru var “Okulun ilk günü sınıf defterine ne yazılır?”

Kazanım ve öğrenme çıktılarına dair neler yazılabilir?

OKULUN İLK GÜNÜ SINIF DEFTERİNE NE YAZILIR?

Okulun ilk günü, öğrencilerle ilk kez tanışma, sınıf kurallarını belirleme ve yeni dönemin başlangıcını yapma açısından önemli bir fırsattır.

Bu nedenle, sınıf defterine ne yazılacağı, öğretmenlerin sıklıkla merak ettiği bir konudur.

okulun ilk günü sınıf defterine ne yazılır

  • Tanışma ve Kaynaşma Etkinlikleri: Okulun ilk günü genellikle öğretmenlerin öğrencilerle tanışması ve sınıf içi iletişimi güçlendirmesiyle geçer. Ancak bu tür etkinlikler sınıf defterine nasıl yansıtılmalı? Bu durumda, sınıf defterine “Sınıfla Tanışma ve Kaynaşma Etkinlikleri” gibi genel bir ifade yazılabilir. Bu, günün amacını ve yapılan etkinlikleri özetler.

okulun ilk günü sınıf defterine kazanım mı yazılmalı çanakkale gazze yazılmalı mı

SINIF DEFTERİNE KAZANIM MI, KONU MU YOKSA ÖĞRENME ÇIKTISI MI YAZILACAK?

Şu an öğretmenlerin büyük bir çoğunluğunun aklında en önemli sorulardan biri: “Sınıf defterine konu mu, kazanım mı yoksa öğrenme çıktısı mı yazmalıyım?”

Öncelikle sınıf defterine hiçbir zaman konu yazılmamalı.

Onun yerine yıllık planlarda bulunan “Kazanım”lardan biri deftere işlenmeli. Bu sene Millî Eğitim Bakanlı’nın başlattığı “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” ile 1, 5 ve 9. Sınıfların dersine girecek öğretmenler de sınıf defterine geçen senelerde olduğu gibi “kazanım” değil “öğrenme çıktısı” başlıklarından birini yazmaları gerekiyor. Diğer kademelere derse giren öğretmenler sınıf defterine “Kazanım”lardan birini yazacaklar.

okulun ilk günü sınıf defterine ne yazmalıyım

İlgili Haberler

Sınıf defterine yazılması gereken bilgiler, okulun ve Millî Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği standartlara göre değişebilir. Ancak genel olarak, sınıf defterine konu, kazanım veya öğrenme çıktılarının yazılması beklenir.

  • Kazanım Yazmak: Dersin o günkü kazanımı, öğrencilerin edinmesi gereken bilgi ve becerileri ifade eder. Örneğin, “Matematik dersinde toplama işleminin temel kurallarını anlama” gibi bir kazanım, sınıf defterine yazılabilir.
  • Konu Yazmak: Konu, dersin genel içeriğini belirtir. Eğer ilk ders tanışma etkinlikleriyle geçtiyse, bu durumda “Tanışma ve Sınıf Kuralları” gibi bir konu başlığı uygun olabilir.
  • Öğrenme Çıktısı: Öğrenme çıktısı, ders sonunda öğrencilerin ne öğrendiğini ifade eder. İlk gün için “Öğrencilerin sınıf kurallarını öğrenmesi ve öğretmenleriyle tanışması” gibi bir öğrenme çıktısı yazılabilir.

SINIF DEFTERİNE “SINIFLA TANIŞMA” YAZILIR MI?

Evet, sınıf defterine “Sınıfla Tanışma” veya “Sınıfla Kaynaşma” gibi ifadeler yazılabilir. İlk gün yapılan etkinlikler, ders programı doğrultusunda planlanmış etkinlikler olmasa bile, sınıf defterinde yer bulabilir.

Bu, öğretmenlerin günü özetlemesi açısından önemlidir.

Öğrenci gelmediğinde sınıf defterine ne yazılır?

  • Örnek 1: İlk dersinde öğrencilerle tanışan bir öğretmen, sınıf defterine ilk dersinde “Sınıfla Tanışma ve Kaynaşma Etkinlikleri, Sınıf Kurallarının Belirlenmesi” gibi bir açıklama yazabilir. İkinci ders saatinde ise kazanım veya öğrenme çıktısı yazabilir.
  • Örnek 2: Sınıf içi kuralların belirlenmesi ve yıl içinde izlenecek adımlar hakkında genel bilgi verilmişse, deftere dersinin ilk saati “Sınıf Kurallarının Belirlenmesi, Dönem Planlaması” şeklinde not düşülebilir. İkinci saatinde ise yine kazanım veya öğrenme çıktısı yazabilir.

Ancak sınıf defterine “Tanışma”, “Kazanım” veya “Öğrenme Çıktısı” yazma hususunda okul idaresinin genel öğretmen gruplarındaki bilgilendirmeleri ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin okullarla olan bilgilendirmelerini şehriniz ve ilçeniz bağlamında takip etmenizde fayda vardır.

Okulun ilk günü sınıf defterine yazılacak bilgiler, yapılan etkinliklere ve öğretmenin planına bağlıdır. Tanışma ve kaynaşma etkinlikleri dahi önemli birer konu başlığı olarak deftere işlenebilir.

Kazanım ve öğrenme çıktıları ise, dersin içeriğine bağlı olarak detaylandırılabilir ama sınıf defterine konu yazmamalıyız.

İlk gün, sınıf atmosferini oluşturmak ve öğrencilerle güçlü bir başlangıç yapmak için sıcak bir tanışma etkinliği en önemli adımlardan biridir.

Eğitim

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir