Okulun ilk günü devamsızlık yazılması hakkında son karar MEB tarafından belirtildi - Haber Jet

Okulun ilk günü devamsızlık yazılması hakkında son karar MEB tarafından belirtildi

Okulun ilk günü devamsızlık yazılmaz diyip gitmemezlik yapmayın! Sınırlı devamsızlık hakkınızın ilk haftadan dolmaması için okulun ilk günü ve okulun ilk haftası devamsızlık yazılıp yazılmadığını öğrenin.

İlk günleri kaçırmak hem öğrenci hem de veli için ilerleyen dönemlerde sıkıntı yaratabilir. Bu nedenle, eğitim yılının başladığı ilk günden itibaren düzenli katılım sağlanmalı ve devamsızlık konusunda hassasiyet gösterilmelidir.

OKULUN İLK GÜNÜ DEVAMSIZLIK YAZILIR MI 2024?

Okulun ilk günü, genellikle öğrenci ve öğretmenler için tanışma, sınıf düzeninin belirlenmesi ve okul ortamına alışma dönemi olarak geçer. Ancak bu, devamsızlıkların kaydedilmeyeceği anlamına gelmez.

okulun ilk günü yok yazılır mı 2024

Okulların çoğunda, eğitim öğretim yılı başlar başlamaz yoklama yapılır ve devamsızlıklar kaydedilmeye başlanır.

Öğrencilerimizin okulla ilgili devamsızlık, ders notu gibi önemli bilgileri görebileceği eokul sistemine kaydedilmektedir.

Yapılan devamsızlığın kaç gün olduğunu eokul üzerinden takip edebiliriz. Ancak okuldaki idarenin iş yükünün çok olmasından dolayı bu devamsızlıklar sistem üzerinden hemen görünmeyebilir.

okulun ilk günü devamsızlık yazılır mı 2024

Birkaç gün sonra da sisteme devamsızlıklar işlenebilir.

  • Devamsızlık Kayıtları: Okulun ilk günü öğrenciler yoklamaya tabi tutulur ve gelmeyen öğrencilerin devamsızlığı kaydedilir. Devamsızlık, yıl boyunca toplam gün sayısını etkiler ve okul kuralları gereği belirli bir sınırı aşan öğrenciler için bu durum yıl sonu değerlendirmesinde sorun yaratabilir.
  • Örnek: Bir öğrenci, okulun ilk günü okula gelmezse, bu gün devamsızlık olarak kaydedilir ve devamsızlık raporunda yer alır. Bu nedenle, ilk günün tatil gibi düşünülmemesi, öğrencilerin okulda olmaları gerektiği unutulmamalıdır.

okulun ilk günü yoklama alınır mı 2024

PAZARTESİ GÜNÜ VE OKULUN İLK HAFTASI DEVAMSIZLIK ALINIR MI?

Evet, okulun ilk gününden itibaren devamsızlık alınır. Eğitim-öğretim takviminde belirtilen resmi başlangıç tarihinden itibaren tüm yoklamalar resmi olarak kaydedilir.

Okul yönetimleri, Millî Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği takvime göre hareket eder ve bu süreç boyunca devamsızlık kontrollerini gerçekleştirir.

Okullardaki işleyiş yoğunluğundan dolayı eokul sistemine bu devamsızlıklar geç işlenebilir. O yüzden devamsızlık hemen sistem üzerinde görülemeyebilir ama birkaç gün sonra sistem üzerinde görülebilir.

İlgili Haberler

okulun ilk günü yok yazılır mı 2024

– Yönetmeliklere Uygunluk: Millî Eğitim Bakanlığı yönetmeliklerine göre, okulun başladığı günden itibaren devamsızlık kaydı zorunludur. Bu, öğrencilerin derslere düzenli katılımını sağlamak ve eğitim sürecini kesintisiz hale getirmek için önemlidir.
– İlk Gün Yoklama: İlk gün alınan yoklama, sınıf listesinin tamamlanması ve öğrencilerin eksiksiz bir şekilde eğitimine başlaması açısından da önemlidir. Öğretmenler, sınıf defterine bu yoklamayı işleyerek devamsız öğrencileri belirler.

okulun ilk haftası yoklama alınır mı 2024

OKULLARIN İLK HAFTASI YOKLAMA ALINIR MI?

Evet, okulların ilk haftasında da düzenli olarak yoklama alınır. İlk hafta öğrencilerin okula devamlılığı, yeni düzen ve programlara alışmaları açısından kritik öneme sahiptir. Bu nedenle, yoklamalar eğitim yılının başından itibaren her gün yapılır.

Kimi zaman bu devamsızlık bilgileri hemen o gün sisteme girilmeyebilir ama birkaç gün sonra eokul sistemine girilerek yapılan devamsızlık/lar sisteme işlenmiş olacaktır.

Örnek: Okulların ilk haftası, bazı sınıflarda tanışma ve oryantasyon haftası olarak geçse bile, bu dönemde yoklama yapılır ve devamsızlıklar kaydedilir. Öğrencilerin bu dönemde okula devam etmesi, yeni dönem hazırlıklarının eksiksiz tamamlanması için gereklidir.

Velilerin Dikkatine: Veliler, okulların ilk haftasında çocuklarının okula düzenli olarak gitmesini sağlamalıdır. “İlk hafta önemli değil” düşüncesi yanlış olup, öğrencilerin devamsızlık kayıtlarını olumsuz etkileyebilir.

okulun ilk haftası devamsızlık alınır mı 2024

ÖĞRENCİLER DEVAMSIZLIKLARINI NEREDEN VE NASIL ÖĞRENEBİLİR?

Öğrencilerin dönem içinde okula geç kalma ya da okula gitmeme durumlarında yazılan devamsızlıklarını e-okul sayfasından öğrenci veya veli girişi kısmında girildiğinde sol kısımda “Öğrenci Bilgileri” kısmına tıklanıp “Devamsızlık Bilgisi” sekmesine tıklandığında öğrencimize ait bilgilere ulaşılabilir.

Okulun ilk günü ve ilk haftasında devamsızlık alınır ve kaydedilir. Öğrencilerin bu dönemde okula düzenli olarak katılması, eğitim süreçlerinin sağlıklı bir şekilde başlaması açısından önemlidir.

Eğitim

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir