LGS Fen 13. soru iptal oldu! Şimdi ne olacak? - Haber Jet

LGS Fen 13. soru iptal oldu! Şimdi ne olacak?

2024 Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) Fen Bilimleri testinde yer alan 13. sorunun iptali, birçok öğrencinin puan ve yerleştirme durumunu etkileyebilir. Mahkeme kararı sonrası Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) adımları ve sınav sonuçlarının nasıl etkileneceği merakla bekleniyor.

2 Haziran 2024’te yapılan LGS’de, Fen Bilimleri testindeki 13. sorunun hatalı olduğu iddiasıyla açılan davada Ankara İdare Mahkemesi sorunun iptaline karar verdi.

LGS FEN SORUSU İPTAL Mİ?

2024 LGS sınavının ardından, Fen Bilimleri A kitapçığında yer alan 13. soru büyük bir tartışmanın merkezine oturdu. İstanbul’da sınava giren bir öğrenci, sorunun doğru cevabının açıklanandan farklı olduğunu iddia ederek mahkemeye başvurdu. MEB’in açıkladığı C seçeneğinin yanlış olduğunu savunan öğrenci, çeşitli uzmanlarla yaptığı görüşmeler ve araştırmalar sonucunda sorunun hatalı olduğunu düşündü. Ankara İdare Mahkemesi, bu tartışmalı soruyu iptal etti.

LGS Fen sorusu iptal mi

Karar sonrası veliler ve öğrenciler, sınav sonuçlarının yeniden hesaplanıp hesaplanmayacağını ve yerleştirme sürecinin nasıl etkileneceğini sorguluyor. MEB’in Danıştay’a itiraz etme olasılığı ve olası sonuçlar kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor.

İlgili Haberler

LGS Fen 13 soru

Mahkemenin iptal kararına göre, bu soru sınav değerlendirmesinde yer almayacak ve puan hesaplaması kalan sorular üzerinden yapılacak. MEB kılavuzunda da belirtildiği üzere, iptal edilen soruların puanlaması geçerli soruların üzerinden yeniden hesaplanacak. Ancak bu durum, sınav sonuçlarının tamamen yenilenmesi gerekip gerekmeyeceği konusunda belirsizlik yaratıyor.

LGS Fen 13. soru iptal mi

EğitimGündem

LGS Fen 13. soru iptal oldu! Şimdi ne olacak?” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Kiraz Kiraz

    Soruyu boş bırakanların cevapları doğru sayılacak mı

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir