İstanbul'da ders okul saatleri 35 dakika oldu - Haber Jet

İstanbul’da ders okul saatleri 35 dakika oldu

Milli Eğitim Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda, İstanbul'da ders saatleri 35 dakika oldu. İstanbul Valiliği, 34 ilçede ikili eğitim veren okullarda ders sürelerini 40 dakikadan 35 dakikaya düşürdü.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla düzenlenen ders saatleri, yaz saati uygulaması nedeniyle öğrencilerin olumsuz etkilenmemesi için gerekli önlemlerin alınması kapsamında değiştirildi.

İSTANBUL’DA OKUL SAATLERİ 35 DAKİKA OLDU

Genelgede, mevcut yaz saati uygulamasının devam edeceği, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’ne göre ders yılının 180 iş gününden az olamayacağı hatırlatıldı. Ayrıca, ders saatlerinin düzenlenmesi konusunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun valiliklere yetki verdiği ifade edildi.

İstanbul Valiliği, kış saati uygulamasına ilişkin talepler doğrultusunda, derslerin başlama ve bitiş saatlerini, gün doğumu ve batımı ile toplumsal koşulları göz önünde bulundurarak yeniden planladı. Böylece, öğrencilerin herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için gerekli tedbirler alındı.

İstanbul'da ders saatleri 35 dakika oldu

DERS SAATLERİ 30 DAKİKA MI OLACAK?

İstanbul Valiliği, 34 ilçedeki ikili eğitim yapan okullarda ders sürelerini 40 dakikadan 35 dakikaya düşürülmesine karar verdi.

İlgili Haberler

Genelgede yer alan bilgilere göre, 34 ilçede ikili eğitim yapılan okullarda ders saati süresi kısaldı.

İSTANBUL DERS SAATLERİ DEĞİŞTİ Mİ?

istanbul ders saatleri kısaldı

İstanbul’da ders saatleri değişti ve 35 dakika oldu. İkili öğretim olan okullarda uygulanacak yeni sistem ile birlikte ders başlangıç ve bitiş saatleri düzenlenecek.

İSTANBUL DERS SAATLERİ DEĞİŞTİ Mİ

EğitimGündem

İstanbul’da ders okul saatleri 35 dakika oldu” haberine 2 yorum yapıldı.

  • Yeliz Yeliz

    5 dakika mı indirmişler son 5 dakika zaten çoğu öğretmen bırakıyor

    Yanıtla
  • Osman Osman

    Ders saati değişecek mi

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir