Hatay’da sağanak yağış nedeniyle 2 ilçede okullar tatil edildi! Bugün eğitime ara verilen Hatay’da 14 Mayıs yarın okul var mı? - Haber Jet

Hatay’da sağanak yağış nedeniyle 2 ilçede okullar tatil edildi! Bugün eğitime ara verilen Hatay’da 14 Mayıs yarın okul var mı?

Hatay’da Pazar günü sabah saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan ve bugün de devam eden sağanak yağış sonrası bazı ilçelerde eğitime 1 gün ara verildi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Hatay’ın Antakya ve Defne ilçelerinde okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Öğrenci ve veliler bugün okulların tatil edilmesinin ardından Hatay'da yarın okul var mı, yarın okullar tatil mi sorusuna yanıt arıyor. Bugün Hatay hangi ilçelerde okul tatil 14 Mayıs Hatay okullar tatil mi detayları...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Doğu Akdeniz için kuvvetli yağış uyarısı sonrası yağışlı hava Hatay’da etkisini gösterdi.

Yağışla birlikte bazı bölgelerde su baskınlarının yaşandığı araçların mahsur kaldığı vatandaşların zor anlar yaşandığı görüldü. Su baskınları ve ulaşımda yaşanması muhtemel sorunlar üzerine bazı tedbirler alındı. Öğrencilerin herhangi bir olumsuzluk ile karşı karşıya gelmemesi için bazı ilçelerde eğitime ara verildi.

Yağışlı havanın bugün de etkisini hissettirmesi bekleniyor. Hava koşulları nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması nedeniyle iki ilçede eğitim öğretime ara verildi.

Kuvvetli sağanak yağışların etkili olduğu Hatay’ın Antakya ve Defne ilçelerinde eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

Hatay Valiliği de eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı. Valilik açıklamasında, “Antakya ve Defne İlçelerimizdeki tüm okullarımızda eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Hatay’da sağanak yağış nedeniyle 2 ilçede okullar tatil edildi! Bugün eğitime ara verilen Hatay’da 14 Mayıs yarın okul var mı? 1

HANGİ İLÇELERDE OKUL TATİL?

Antakya’da belirli bölgelerde okul müdürlerinin değerlendirmesini alınarak bugün eğitime ara verildi.  Antakya ilçesinde kısmi olarak okulların tatil haberi geldi.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, “Başta Antakya Kaymakamlığımız olmak üzere ilçe kaymakamlıklarımızla ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleriyle gözden geçirme yaptık. Sadece Antakya’da belirli bölgelerde okul müdürlerimizin de değerlendirmesini alarak yarın eğitime ara vereceğiz. ” dedi. Hatay okul tatili duyurusunun genel bir durum olmadığı belirtiliyor. Vali Masatlı “Sadece bu kısmi olarak başta Antakya’nın dağ bandını kapsamaktadır. Buralarda okullara bir gün ara vereceğiz” dedi.

Hatay’da Sağanak Yağış Nedeniyle 2 Ilçede Okullar Tatil Edildi! Bugün Eğitime Ara Verilen Hatay’da 14 Mayıs Yarın Okul Var Mı?

14 MAYIS SALI OKUL TATİL Mİ? HATAY YARIN OKUL VAR MI

Bu gelişmeler sonrası öğrenci ve veliler Hatay’da yarın da okulların tatil edilip edilmeyeceğini merak etti. Gözler yarın okul var mı ,  14 Mayıs Hatay okul tatil mi sorusunun yanıtına çevrildi. Hatay Antakya ve Defne ilçeleri ve diğer ilçeler için yarına dair herhangi bir açıklama gelmedi. Hatay Valiliği’nden 14 Mayıs Salı günü okul tatili konusunda şu an itibariyle herhangi resmi bir açıklama gelmedi.

Hatay’da Sağanak Yağış Nedeniyle 2 Ilçede Okullar Tatil Edildi! Bugün Eğitime Ara Verilen Hatay’da 14 Mayıs Yarın Okul Var Mı?

HATAY’DA YAĞIŞLAR BUGÜN DE DEVAM EDECEK

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak Marmara, Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bugün Hatay’da da kuvvetli yağışların devam etmesi bekleniyor.

Yağışların; Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyi ile Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Sinop, Kastamonu, Çorum, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre 13 Mayıs Hatay’da hava Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı, sıcaklık 2 derece 14 Mayıs yarın yağışlar devam edecek en düşük sıcaklık 13 en yüksek ise 23 derece olması bekleniyor.

EğitimSon Dakika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir