Çanakkale'den Gazze'ye Vatan Savunması ilk ders olarak müfredatta yer alacak - Haber Jet

Çanakkale’den Gazze’ye Vatan Savunması ilk ders olarak müfredatta yer alacak

İsrail'in zulmüne karşı farkındalığı arttırmak amacıyla 9 Eylül Pazartesi günü okullaın açıldığı ilk gün Çanakkale'den Gazze'ye Vatan Savunması ve Bağımsızlık Mücadelesi ilk ders olarak müfredatta yer alacak.

Milli Eğitim Bakanı Tekin, İsrail zulmüne karşı farkındalığı arttırmak amacıyla Çanakkale’den Gazze’ye vatan savunması ilk ders olarak açılış dersiyle başlama talimatı verdiklerini açıkladı.

ÇANAKKALE’DEN GAZZE’YE VATAN SAVUNMASI İLK DERS

1 yıla yakın bir zamandır bütün dünyanın gözü önünde devam eden İsrail’in Gazze’ye uyguladığı zulme karşı farkındalığı arttırmak amacıyla Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 9 Eylül Pazartesi bir açılış dersi eklediklerini açıkladı.

Çanakkale'den Gazze'ye Vatan Savunması dersi konusu ne

Çanakkale’den Gazze’ye Vatan Savunması ve Bağımsızlık Mücadelesi başlıklı açılış dersiyle derslerin başlaması talimatı verildiğini ifade eden Bakan Tekin, Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni ile Eğitim Teknolojileri AR-GE ve Kalite Zirvesi’ne katıldı.

İlgili Haberler

TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ EĞİTİMİ

Bakan Tekin, beceri-hak ve gelişim temelli bir öğrenme sürecinin yanı sıra erdem-değer-eylem çerçevesini haiz bütüncül bir yaklaşımla oluşturdukları Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin, eğitimin içeriğine yönelik etkili bir dönüşüm sürecinin de başlangıcı olduğunu ifade etti.

Çanakkale'den Gazze'ye Vatan Savunması

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’yle dijital ve Anadolu kültürü gibi geleneksel değerleri entegre edildiği, 21. yüzyılın teorik ve pratik becerileri ve ahlaki ve etik sorumlulukları göz önünde bulundurularak bir eğitim modeli oluşturulması planlanıyor.

EğitimGündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir