Yves Rocher ve Cerave'de boykot listesinde! Boykot olan kozmetik markaları ve alternatifleri - Haber Jet

Yves Rocher ve Cerave’de boykot listesinde! Boykot olan kozmetik markaları ve alternatifleri

İsrail'in Filistin'e 7 Ekim'den bu yana saldırıları devam ederken dünyada ve Türkiye'de boykot hareketi devam ediyor. İsrail'e ait veya İsrail'i destekleyen markalar ve şirketler boykot listelerinde yer almakta. Tüketimin en yoğun olduğu alanlardan biri de kozmetik sektörü. Boykot kozmetik ürünleri arasında Cerave, Yves Rocher, Kiehls, Loreal Paris gibi popüler markalar yer alıyor.

Dünyada ve ülkemizde yaygınlaşan boykot hareketi ile İsrail ve İsrail’i destekleyen markaları boykot ediliyor. Boykot listeleri güvenilir siteler tarafından yayınlanırken boykot ürünlerde sorgulanabiliyor. Boykot listesinde olan kozmetik markaları incelenmekte.

CERAVE BOYKOT MU?

L’oreal Paris’in alt markası olan Cerave boykotttur. İsrail askerlerine doğrudan kişisel bakım kitleri göndermekte.

Ayrıca L’Oreal Paris Company, İsrail’de bulunan nükleer, kimyasal ve biyolojik silahların geliştirildiği Weizmann Enstitüsü’ne 100 bin dolar bağışta bulunarak, İsrail işgaline açık destek sağladı.

İsrail L’Oreal Paris için Orta Doğu’daki ticaret merkezi konumundadır.

Cerave boykot mu?

YVES ROCHER BOYKOT MU?

Yves Rocher, 2016 yılında Sabon isimli İsrail merkezli bir şirketin yüzde 66’sını aldı. Sabon, 7 Ekim sonrasında İsrail askerlerine kişisel bakım kiti göndermiştir. Yves Rocher, İsrail’in Filistinlilere ait olan topraklarda kurduğu yerleşim yerinde bir fabrikaya ortaklığı olduğu için boykot listesinde yer almaktadır. Yves Rocher, boykot kozmetik ürünleri arasında yer alıyor.

BOYKOT KOZMETİK MARKALARI

Yukarıda bahsedildiği gibi L’Oreal Paris Company, İsrail’e doğrudan katkı sunmakta. Bu nedenle boykot listesinde yer alıyor. L’Oreal’ın alt listesinde yer alan; Cacharel, Cerave, Diesel, Garnier, Giorgio Armani, It Cosmetics, Kerastase, Kiehls, La Roche Posay, Lancome, Maybelline, Mugler, NYX, Ralph Lauren, Skin Ceuticals, Urban Decay, Valentino ve Vichy markaları boykot ürünler listesinde yer alıyor.

Yves Rocher boykot mu?

Ayrıca; Nivea, Head and Shoulders, Maybelline New York, Sudocrem, Fenty Beauty by Rihanna, Simple, Lux, Olay, Aesop, Aerin Beauty, Yves Saint Laurent, Clean adn Clear, smashbox, Tom Ford, Darphin, Too Faced, Bobbi Brown, La Mer, Neutrogena, The Ordinary, LVMH, Vaseline ve MAC  boykot kozmetik ürünler arasında yer alıyor.

Boykot olmayan kozmetik markaları hangileri?

ALTERNATİF BOYKOT OLMAYAN KOZMETİK MARKALAR

Boykot olmayan kozmetik markalar arasında ilk olarak yerli ürünler ortaya çıkıyor. Bunlar arasında; Faber Naturex, Ersağ, Atölye Feride, The Purest Solutions, Bade Natural, Bebak, Celenes, Cream Co., Besler şifa, Cosmed, Agarta Bitkisel Komzetik, Misbahçe, Doa kozmetik, Luv it, Propia, Dermoskin, Naturalive, Nexweşş, Luxera paris, Otacı, Sinoz, S’he Vee, Dermokil, Procsin, Farmasi, Juvera, Radix, Newlab+, Urban Care, Beyruha, Golden Rose yerli ürünler arasında yer alıyor.

Editörün Seçtikleri

Yves Rocher ve Cerave’de boykot listesinde! Boykot olan kozmetik markaları ve alternatifleri” haberine 1 yorum yapıldı.

  • İrem Eda İrem Eda

    Alternatif hep bilinmeyen markalar kaldı ama onlar da cildi mahvedebilir keşke güvenilir cilde zarar vermeyen Türk Malı bir kozmetik markası olsaydı

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir