Türk taraftarların İspanya desteği karşılıksız kalmadı! Euro 2024 finaline kalan İspanya'ya destekler arttı - Haber Jet

Türk taraftarların İspanya desteği karşılıksız kalmadı! Euro 2024 finaline kalan İspanya’ya destekler arttı

Türkiye'nin çeyrek final mücadelesini kaybederek Euro 2024'e veda etmesinin ardından turnuvayı takip eden Türk taraftarlar finale kalması kesinleşen İspanya'yı destekleyen paylaşımlar yapıyor. Sosyal medya kullanıcıları Türkiye - İspanya dostluk ilişkilerinin tarihselliğine dair düşüncelerini dile getiriyor.

Euro 2024’te İspanya finale kalırken Türkiye’den çoğu taraftar ‘Türk-İspanyol’ dostluğu çerçevesinde finallerde desteklediği takımın İspanya olduğunu belirtiyor.

TÜRK – İSPANYOL DOSTLUĞU

X’te @turkishultras hesabının yaptığı bir paylaşımda Türkiye – İspanya ilişkilerine değinerek her zaman ilişkilerin iyi olduğundan bahsettiği bir paylaşım yaptı.

Euro 2024 finali ne zaman, nerede? Euro 2024 finalinde hangi takımlar oynayacak?

Bu paylaşımı alıntılayan İspanyol bir taraftar, “Türkiye Avrupa’dır” diyerek bu dostluk ilişkisini destekledi.

İspanya son zamanlarda Filistin’e olan desteği, ABD ve İsrail karşıtı söylemleri nedeniyle takdir edilmekte.

İlk kez topraklarımız üzerinde Osmanlı İmparatorluğu döneminde resmiyet kazanarak 1783 yılında açılan İspanyol Büyükelçiliği ile Türkiye-İspanya ilişkileri gelişmeye başlamıştır.

Madrid’deki Türk elçiliğinin faaliyetleri ise 1857 yılında başlamış, Türkiye ve İspanya arasındaki diplomatik ilişkiler ise 1 Ocak 1951 tarihiyle Büyükelçilik seviyesine yükselmiştir.

Tarihsel süreçte İstanbul’un alınmasının ardından Akdeniz’i uzun bir süre baskı altına alan Osmanlı ile Akdeniz ülkesi İspanya’nın ilişkileri çok iyi olmasa da 18. yüzyılın sonlarından itibaren gelişen diplomatik ilişkiler barış ve dostane ilişkileri destekledi.

Türkiye İspanya dost mu? Türkiye İspanya ilişkileri, Türk İspanyol dostluğu

Her iki ülke, 1980’li yıllarda uyguladığı benzer iktisadi politikalar nedeniyle yakınlaşarak 16 Nisan 1989 tarihinde dostluk anlaşması imzalandı.

İspanya, Türkiye’nin AB sürecine aktif destek verirken aynı zamanda Türkiye’nin Suriye’deki operasyonlarına destek vermiştir.

2015 yılından bu yana Türkiye’nin konuşlu hava savunma sitemleriyle hem müttefik olarak hem de NATO’nun kolektif güvenliğine destek vermekte.

Editörün SeçtikleriSpor

Türk taraftarların İspanya desteği karşılıksız kalmadı! Euro 2024 finaline kalan İspanya’ya destekler arttı” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Fatih Kara Fatih Kara

    İspanya finalde kiminle maç yapacak

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir