Turhan Çömez Diyanet'in ABD yerleşkesinin mal varlığının 90 milyon dolara ulaştığını iddia etti - Haber Jet

Turhan Çömez Diyanet’in ABD yerleşkesinin mal varlığının 90 milyon dolara ulaştığını iddia etti

Diyanet'in ABD'de bulunan yerleşkesine ait sosyal medyada paylaşılan fotoğrafların Amerika Diyanet Merkezi'ndeki; cemiyet binası, konuk evi, hamamı, restoranı ve konferans salonuyla birlikte çevresinde Türk evlerine ait olduğu iddia edildi. Gazeteci Yılmaz Polat'ın açtığı konuyu ABD yerleşkesini İYİ Partili Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez gündeme getirdi.

Lüks otelleri aratmayacak nitelikte bir tesis olduğu iddia edilen Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle yapılan Amerika Diyanet Merkezi’ne harcanan para, geliri ve masrafları gündeme getirilmekte.

DİYANET’İN ABD YERLEŞKİSİ OLAYI NE?

2013 yılında temeli atılan ve 2016 yılında açılışı gerçekleşen Diyanet’in ABD yerleşkesi, Amerika Diyanet Merkezi hakkındaki iddialar paylaşıldı.

ABD’de bulunan Amerika Diyanet Merkezi’nin mal varlığı, kompleks içerisinde yer alan villalar ve restorandan kazanılan gelirler ve tesisin giderleri konusundaki iddiaları İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez gündeme taşıdı.

Gazeteci Yılmaz Polat’ın iddiaları sonrası konuyu AK Partili çevrelerle iletişime geçerek derinlemesine açan İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, sadece projenin çizimi için 2 milyon dolara yakın İstanbul’daki bir mimari firmaya ödeme yapıldığını iddia etti.

Konuya ilişkin belgeleri de paylaşan çömez yapının şu anki varlığının 90 milyondan fazla olduğunu belirterek gelirinin iki katından fazla zararı olduğunu ifade etti.

Diyanet'in ABD yerleşkesi olayı ne?

Yıllık zararı 2.5 milyon dolardan fazla olduğu iddia eden Çömez, Diyanet’in ABD yerleşkesinde yıllık personel maaşı 700 bin dolara yakın olduğunu açıkladı.

Çömez, AK Parti içerisinde de bu durumdan rahatsız olan isimler olduğunu vurguladı.

Sözcü gazetesinden Deniz Ayhan Amerika Diyanet Merkezi’ne yönelik fotoğrafları paylaştı.

Diyanet'in ABD yerleşkesi ne kadar kazanıyor?

Konuya ilişkin henüz yetkililerden bir açıklama gelmedi.

DİYANETİN ABD YERLEŞKESİ, AMERİKA DİYANET MERKEZİ NEDİR?

Temeli 2013 yılında atılan Amerika Diyanet Merkezi, Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle 2 Nisan 2016 tarihinde açıldı. Amerika’nın en büyük ve ülkedeki çift minareli tek cami olan Diyanet Merkezi, başta çevreden gelenler olmak üzere farklı eyaletlerden gelenlere hizmet sunuyor.

Kompleks olarak inşa edilen yapıda kültür merkezi, konuk evi, hamam, konferans salonu, geleneksel Türk evi ve Türk mutfağından oluşan bir restoran bulunmakta.

Amerika Diyanet Merkezi nedir, nerede bulunuyor?

16. yüzyıl geleneksel Osmanlı mimarisine uygun olarak inşa edildiği ifade edilen kompleksin içinde bulunan camide avlu dahil olmak üzere 3 bin kişi ibadet edebiliyor.

Ayrıca cami, bin 879 metrekarelik alan üzerine inşa edilirken altında bulunan 300 metrekarelik alanda İslam Eserleri Müzesi yer alıyor.

DİYANET’İN ABD YERLEŞKESİ NEREDE?

Amerika Diyanet Merkezi olarak geçen tesis Washington DC’de Lanham, Marylan’da bulunuyor.

Editörün SeçtikleriGündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir