Shein Temu kıyafetleri naylon ve plastik ürünler içeriyor! Ucuzluğun nedeni belli oldu - Haber Jet

Shein Temu kıyafetleri naylon ve plastik ürünler içeriyor! Ucuzluğun nedeni belli oldu

Çinli alışveriş sitelerine gelen vergiler sonrası sınırlamış olsa da son zamanların en büyük trendi Shein Temu'dan ucuz ürünler almaktı. Temu neden ucuz soruları tüketicinin aklının bir köşesinde dururken bu sorulara cevap yabancı medyada konuşulmaya başlandı. Shein ve Temu ürünlerinde bulunan naylon ve plastikler daha doğrusu toksik kimyasallar ürünlerin daha ucuza üretilmesi ve satılmasını sağlıyor.

Shein ve Temu’nun uygun fiyatlı alışveriş olanağı tüketici için cezbedici olsa da ürünlerin içeriği ve neden bu kadar ucuz olduğu konusu düşünülmesi gerekiyor.

SHEİN TEMU NEDEN UCUZ?

Son zamanlarda özellikle Çinli alışveriş siteleri olarak anılan Shein, Temu ve Aliexpress ucuz ve uygun ürünleriyle tüketicilerin tercihi oluyor. Düşük fiyatlara geniş ürün yelpazesiyle tüketim alışkanlıklarını şekillendiren sitelerin neden bu kadar ucuz olduğu düşündürse de fiyat/ürün cezbediciliği bu soru/nu her seferinde bir kenara atıyor.

Temu hangi ülkenin

Shein ve Temu ürünlerine dair çarpıcı açıklamasa ise geçtiğimiz günlerde Güney Koreli yetkililerden geldi. 14 Ağustos Çarşamba günü yapılan açıklamada, dünyanın en popüler alışveriş sitelerinin bazılarının sattığı kadın aksesuarlarında kabul edilebilir seviyenin yüzlerce kat üzerinde toksik madde içerdiğini ifade edildi.

Ürünlerin içeriğinin yanı sıra Shein, Temu ürünlerinin iş modeli, düşük üretim ve işçilik maliyetleri de etkili oluyor.

Temu neden ucuz

SHEİN TEMU ÜRÜNLERİNİN İÇERİĞİ

Güney Koreli yetkililerin açıkladığına göre, son yapılan denetimlerde Aliexpress, Shein ve Temu’ya ait 144 ürün test edildi ve tüm şirketlerden çok sayıda ürünün yasal standartları karşılayamadığı görüldü.

İlgili Haberler

Shein markalı ayakkabılarda rastlanan plastikleri daha esnek hale getirmek için kullanılan kimyasallardan olan ftalat maddesinin yasal sınırın 229 kat üzerinde olduğu tespit edildiği belirtildi. Flatat fazlalığının üreme fonksiyonlarını ciddi oranda etkilediği, kısırlığa ve erken doğuma neden olduğu biliniyor.

Ftalat nedir nerede kullanılır

Bunun dışında Temu’dan getirilen sandaletlerin tabanlarında ise izin verilen sınırın 11 katından fazla kurşun bulunduğu tespit edildi.

Bu oldukça zararlı toksik kimyasalların kullanılma nedenlerini uzmanlar, ürünlerin kalitesini arttırmak amacıyla kullanıldığı belirtiliyor. Shein Temu kıyafetlerinde naylon ve plastik ürünlerdeki flatatlar, formaldehit ve kurşun ürünleri sağlığa oldukça zararlı olduğu, kanserojen maddeler olduğu biliniyor.

Ürünlerin dayanıklılığını arttıran bu kimyasallar üretim maliyetini de ucuza getirdiği düşünülüyor.

Editörün SeçtikleriYaşam

Shein Temu kıyafetleri naylon ve plastik ürünler içeriyor! Ucuzluğun nedeni belli oldu” haberine 2 yorum yapıldı.

  • Beyza Duman Beyza Duman

    Shein ürünleri çok kalitesiz zaten

    Yanıtla
  • Zeynep Yük Zeynep Yük

    Gelen ürünlerden neden ucuz olduğu anlaşılıyor zaten

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir