Resim yapan fil videosu gerçek mi, yapay zeka mı? Sürüden kovulması izleyenleri üzdü - Haber Jet

Resim yapan fil videosu gerçek mi, yapay zeka mı? Sürüden kovulması izleyenleri üzdü

Sosyal medyada bir filin resim yaptığı videosu gündeme geliyor. Dışlanmış ve suya itilmiş bir fili anlatan videoda dışlanmasının nedeninin resim çiziyor olması üzerinde duruluyor. Videonun yapay zeka ile üretildiği üzerinde durulurken resim yapan filler üzerine başka araştırılmalarda paylaşıldı.

Sosyal medyada bir filin resim çizdiği görüntüler gündem olurken yapay zeka olduğuna dair iddialarda konuşuluyor.

RESİM YAPAN FİL GERÇEK Mİ?

Paylaşılan videoda arkasında bir hikaye anlatılıyor: Bir filin resim çizdiği için sürüsünden dışlandığı hikayede, fil ayrı bir alana götürülürken burada daha odaklı ve daha iyi resim yapmaya başladı. Resimlerinde filler çizmesi ilgi çekiyordu.

Çocuklar için masal olarak anlatılan hikaye birden fazla filin resim yaptığı bir videoya eklenerek gerçek olarak yansıtılıyor. Ancak resim yapan fil videosunun böyle bir hikayesi olduğu gerçek değil.

Hayvanat bahçelerinde bulunan fillerin resim çiziyor olması oldukça ilgi gören ve popüler bir durum. Ancak bu fillerin zekasından ve yeteneğinden kaynaklanmıyor.

Resim yapan fil videosu gerçek mi, yapay zeka mı? Sürüden kovulması izleyenleri üzdü 2

Bakıldığı hayvanat bahçesi veya barınakta, bakıcısı tarafından eğitilerek resim yapmak öğretiliyor. Bu öğretme aşamasında ise fillere eziyet edilip edilmediği konusu endişe uyandırmakta.

Her filin kendini ona adamış bir bakıcısı bulunuyor. Bu bakıcılar, fillere çizim yapmayı öğretiyor. Filler resim çizerken çoğu izleyici onların “yeteneği” karşısında büyülense de aslında hayvan çizim yaparken bakıcısı el hareketleriyle onu kontrol ediliyor. Böylece nasıl bir resim çizeceğine dair komutları bakıcısından alıyor.

Resim yapan fil videosu gerçek mi, yapay zeka mı? Sürüden kovulması izleyenleri üzdü 3

RESİM YAPAN FİL YAPAY ZEKA MI?

Resim yapan fil videosu yapay zekayla oluşturulmadığı düşünülüyor. Videoda çizim yapan filler gerçek olabilir ancak arkada anlatılan hikaye ve fillerin kendi iradeleriyle resim çizdiği bilgisi gerçeği yansıtmıyor.

Filler bakıcılarının onlara zorla öğrettiği ve onların elleriyle kontrol etmesiyle bazı eserleri ortaya koyabiliyor.

FİLLER NE KADAR AKILLI?

Fillerin resim yapıyor oluşu onların çok zeki olduğunu düşündürse de fillerin becerilerinin zekasına değil, kas kontrolünü iyi yapmasına bağlanıyor.

Editörün SeçtikleriTrend

Resim yapan fil videosu gerçek mi, yapay zeka mı? Sürüden kovulması izleyenleri üzdü” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Selda Selda

    Bu videoya çok üzülmüştüm

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir