Power FM ve Power Türk'ün de boykot olmasının sebebi sahiplerinin Vakko'nun da sahibi olması - Haber Jet

Power FM ve Power Türk’ün de boykot olmasının sebebi sahiplerinin Vakko’nun da sahibi olması

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'nin kıyafetlerinin tasarımıyla gündeme gelen Vakko, seçtiği renklerle eleştirileri topladı. Ardından Cem Hakko'nun 2007 yılında yaptığı "Bizi azınlık olarak görenler bu ülkedeki patronların kim olduğunu öğrenecekler" sözleri ile gündem olurken Vakko'nun boykot listesinde olup olmadığı kontrol ediliyor. Yahudi asıllı Cem Hakko, Vakko'nun yanı sıra radyo ve televizyon markası olan Power Group'un sahibi.

Vakko, Türkiye Olimpiyat Takımı için tasarladığı tören kıyafetleriyle tepki çekmesinin ardından firmanın sahibi Cem Hakko’nun eski açıklamaları gündeme geldi.

POWER SAHİBİ KİM, BOYKOT MU?

Power Group ve alt markaları Power, PowerTürk ve Power gibi pek çok yayın markasının sahibi Vakko firmasıylada Cem Hakko.

Vakko, Power boykot mu değil mi soruları gündeme gelirken Cem Hakko, 2007 yılında katıldığı bir programda, “Bizi azınlık olarak görenler bu ülkedeki patronların kim olduğunu öğrenecekler. Amerika ne derse o olur. Biz bu ülkede Museviler olarak patronuz. Siz işçisiniz. Vakko olarak da hepinizi biz gidiyoruz, bayıla bayıla giyiniyorsunuz.” sözleri gündeme geldi.

Cem Hakko neyin sahibi Vakko İsrail mi

VAKKO  BOYKOT MU?

Boykot sitelerinde daha önce boykot olmadığı söylenen Vakko, Cem Hakko’nun gündeme gelen eski açıklamaları sonrası boykot ediliyor.

CEM HAKKO KİMDİR, NERELİ?

17 Haziran 1955 tarihinde doğan Cem Hakko, Yahudi kökenli Türk işletmeci olarak biliniyor. Ayrıca eski rallici ve radyocu olan Hakko, aynı zamanda Power’ın da sahibi.

İlkokulu Türkiye’de tamamladıktan sonra eğitimine Cenevre’de bulunan College du Leman’da devam etti. Paris ve İsviçre’de eğitimlerini tamamladı.

Çocukluğundan itibaren spor yapmaya başlayan Hakko,, profesyonel olarak kayak, yelken, rüzgar, sorfü, ralli, Formula 3 gibi sporlarla ilgilendi.

İlgili Haberler

Vakko sahibi kim

Türkiye’de Formula 1 pistini ve tesisini kuran üç kişiden biri arasında yer alıyor.

Babasının kurduğu Vakko markasında 1980’li yıllarda çalışmaya başladı.

Müzik tutkusuyla da bilinen Cem Hakko, 1992 yılında Power FM radyosu ile Power Group’u kurdu ve sırasıyla alt markalarını açtı.

Fransızca ve İngilizce biliyor.

Bitirme tezini Moda Olgusu üzerine yazdı.

CEM HAKKO DİNİ NEDİR?

Yahudi bir aileden gelen Cem Hakko, lise eğitimini Maccabi Musevi Lisesi’nde tamamladı.

Editörün Seçtikleri

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir