Karadağ nüfusunun yüzde 20'si Müslüman - Haber Jet

Karadağ nüfusunun yüzde 20’si Müslüman

Balkanların Adriyatik kıyısında bulunan Karadağ Müslüman olup olmadığı merak ediliyor. Karadağ'da İslam, Hristiyanlıktan sonra ülkede en yaygın ikinci din olarak çıkıyor. Yapılan nüfus sayımında ise Müslümanlar Karadağ nüfusunun yüzde 20'sini oluşturuyor.

Balkanlarda bulunan Karadağ Müslüman mı sorusu gündeme geliyor. Etnik kökeni ve dini merak edilen Karadağ nüfusunun yalnızca yüzde 20’si Müslüman.

KARADAĞ MÜSLÜMAN MI?

2011 yılında yapılan nüfus sayımına göre, Karadağ’daki 2011 nüfus sayımına göre, Karadağ’daki 118 bin 477 Müslüman bulunuyor. Yani Karadağ nüfusunun yüzde 20’si Müslümandır. Karadağlı Müslümanların çoğunlukla Sünni olduğu ifade ediliyor.

Pew Araştırma Merkezi’nin tahminlerine göre 2020 yılı itibarıyla Müslümanların nüfusu 130 bin.

Karadağ Müslüman mı

KARADAĞ DİNİ NE?

Karadağ’da nüfusun büyük bir bölümünü Hristiyanlar kaplıyor. Yüzde 80’e yakın nüfus, ağırlıklı olarak Ortodoks Hristiyanlardan oluşurken yüzde 3.5 gibi bir kısmını ise Katolik Hristiyanlar oluşturuyor.

İlgili Haberler

Karadağ’daki Müslüman nüfusun geneli ülkedeki Boşnak ve Arnavut nüfustan oluşuyor.

Karadağ dini ne

Karadağ’a İslam, 15. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu’nun toprakları fethetmesiyle geldi. O dönem hükümdar Ivan Crnojevic’in üçüncü oğlu Stanisa Crnojevic Müslüman oldu. O dönemden beri İslam, Karadağ içinde yaygın dinlerden biri haline geldi.

Karadağ’daki Müslümanlar çoğunlukla Sandzak, Ulcinj, Bar ve Podgorica’da bulunuyor.

Editörün SeçtikleriGündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir