Dünyanın en yaşlı insanı Tomiko Itooka 116 yaşında - Haber Jet

Dünyanın en yaşlı insanı Tomiko Itooka 116 yaşında

Guinnes Dünya Rekorlar'ına göre 117 yaşındaki Maria Branyas'ın ölümünün ardından "dünyanın en yaşlı insanı" 116 yaşındaki Japon asıllı Tomiko Itooka oldu. Tomiko Itooka "en yaşlı kişi ünvanının yeni sahibi" olarak tarihe geçti.

Dünyanın en yaşlı insanı seçilen 116 yaşındaki Tomiko Itooka,  ABD’de bulunan Gerontoloji Araştırma Grubu tarafından onaylanmasının Guinnes Dünya Rekorları’na 110 yaş ve üzeri insanların sıralandığı listenin en tepesine yerleşti.

DÜNYANIN EN YAŞLI İNSANI KİM?

Euro News’ın haberine göre, 117 yaşındaki Maria Branyas’ın ölümünün ardından “en yaşlı kişi ünvanını” alan 116 yaşındaki Tomiko Itooka, 23 Mayıs 1908 doğumlu.

20 yaşında yaptığı evlilikten ikisi kız, ikisi erkek olmak üzere toplam dört çocuğu olan Tomiko Itooka, lise çağlarında voleybol oyuncusuydu. İkinci Dünya Savaşı sırasında eşinin tekstil fabrikasındaki ofis işlerinin başına geçti.

Kocasının 1979 yılındaki ölümünün ardından bile aktif hayat tarzını sürdürdü. Japonya Nara’da 10 yıl boyunca tek başına yaşadığı dönemde Kongo Sıradağları’ndaki Nijo Dağı2na tırmanmak başta olmak üzere dağcılık aktiviteleriyle ilgiliydi.

Dünyanın en yaşlı insanı kim

70’li yaşlara geldiğinde Japonya’nın en yüksek yanardağı Ontake Dağı’na (3.067 metre) iki kez tırmandı.

80’li yaşlarında ise Osaka 33 Kannon Hac Yolculuğu’na katıldı ve 33 tapınağı ziyaret etti.

100 yaşına geldiğinde Japonya’nın Ashiya Tapınağı’nın taş basamaklarını bastonu olmadan tırmandı.

Dünyanın en yaşlı insanı nerede yaşıyor

Tomiko’nun  aktif hareket ile geçen bu hayat tarzının yanı sıra en sevdiği şeyler arasında yoğurt aromalı içecek Calpis ile güne başlıyor ve muz yemek gibi sıradan zevklerin tadını çıkarıyor.

Son olarak üç ay önce 116’ncı doğum gününü kutlayan Tomiko’ya başkandan gelen bir tebrik kartı, bir pasta ve çiçekler bulunuyordu.

Tomiko Itooka kaç yaşında

Editörün Seçtikleri

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir