Çelik takı takmanın mekruh olduğu düşünülüyor - Haber Jet

Çelik takı takmanın mekruh olduğu düşünülüyor

X'te (eski adıyla Twitter) bir kullanıcı çelik takının mekruh olduğunu söyleyerek tartışmalara neden oldu. Bir kesim kaynak göstermesini isteyerek söylediklerine katılmadığını ifade ederken bir kesimde bu bilgiyi doğrulayacak açıklamalar yaptı. Çelik takı takmak günah mı araması yükselirken alimlerin bu konuda söyledikleri merak ediliyor.

X’te yapılan bir paylaşım sosyal medyayı yine ikiye böldü. Çelik takının mekruh olduğunu ifade edilmesiyle günah mı sorgulamaları yapıldı.

ÇELİK TAKI TAKMAK GÜNAH MI?

X’te bir kullanıcı çelik takı takmanın mekruh olduğunu ifade eden bir paylaşım yaparak nedenine “kadının değerini düşürüyormuş” olarak açıklama yaptı.

Çelik takı takmak günah mı

Kadının değerini düşürdüğü, sağlığa zararlı olduğu gibi açıklamalar yapılsa da bir kesim uydurma olduğunu belirtti.

Bu konuda din alimleri farklı görüşler getiriyor. Nureddin Yıldız’ın fetva meclisinde yer alan açıklamasında, “kadınların altın, gümüş veya başka bir madenden süs eşyası kullanmalarını yasaklayan bir kayıt yoktur” şeklinde ifade etmiştir. Çelik yüzük takmak konusunda “Hanefi uleması demir cinsi yüzüğü kerih görmüşlerdir. Gümüş yüzük kullanılmasını tavsiye etmektedirler. Diğer ulemaya göre demir cinsinden de yüzük kullanılabilir. Haram olan sadece erkeklerin altın yüzük kullanmalarıdır.” ifade etmiştir.

Çelik takı sağlığa zararlı mı

İlgili Haberler

Bunun dışında, dinimiz islam sitesinde kadınların altın ve diğer süs eşyalarını kullanması caiz olarak verilmiş ancak kocasından başkasına süslenmesinin caiz olmadığı şerhi düşülmüştür.

Çeliğin sert ve ağır metal olması nedeniyle kadınlara yakışmadığı söylenmekte.

Çelik takılar kadına haram mı

ÇELİK TAKI SAĞLIĞA ZARARLI MI?

Çelik takının sağlığa zararlı olup olmadığı konusunda farklı görüşler bildiriliyor. Ancak yaygın kanaat insan sağlığına zararlı olan nikeli içermedikleri gerekçesiyle sağlığa zararlı olmadığı bildiriliyor. Gümüşün neden olduğu alerjik reaksiyonları çelik takılar tetiklemez. Hijyenik bir malzeme olduğu söyleniliyor.

Editörün Seçtikleri

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir