Aziz Mahmud Hüdai'nin denizde boğulmama duası sosyal medyada gündem oldu - Haber Jet

Aziz Mahmud Hüdai’nin denizde boğulmama duası sosyal medyada gündem oldu

Sosyal medyada denizde boğulan bir kadının videosunun yayınlanmasının ardından birden çok kullanıcı Aziz Mahmud Hüdai'nin türbesinde bulunan "denizde boğulmasın" duasına atıfta bulundu. Aziz Mahmud Hüdai'nin denizde boğulmama duası gündem oldu.

Aziz Mahmud Hüdai’nin Üsküdar’da bulunan türbesinin kapısında yazan duada “denizde boğulmasın” kısmı sosyal medyada konuşuluyor.

AZİZ MAHMUD HÜDAİ DENİZDE BOĞULMAMA DUASI

İstanbul’un büyük velilerinden olan Aziz Mahmud Hüdai Hazretleri, Celvetiye tarikatının pirlerindendir. 1628 yılında İstanbul’da vefat ettiği kaydedilen hazretin Üsküdar’da bulunan türbesine defnedilmiştir.

Tasavvuf ehli olan Aziz Mahmud Hüdai’nin bir diğer tasavvufun önde gelenlerinden Cüneyd-i Bağdadi’nin soyundan olduğu düşünülür.

Aziz Mahmud Hüdai’nin denizde boğulmama duası nedir?

Türbesini ziyaret edenler kapısındaki özel duayı okur ve korunduklarına inanırlar. Denizde boğulmam, depremde ölmeme duası olarak da bilinen duanın tamamı şu şekilde:

“Ya Rabbi! Kıyamete kadar bizim yolumuzda bulunanlar, bizi sevenler ve ömründe bir kere türbemize gelip ruhumuza Fatiha okuyanlar bizimdir… Bize mensup olanlar denizde boğulmasınlar; ahir ömürlerinde fakirlik görmesinler; imanlarını kurtarmadıkça ölmesinler; öleceklerini bilsinler ve haber versinler ve de ölümleri denizde boğularak olmasın!..”

AZİZ MAHMUD HÜDAİ TÜRBESİ NEREDE?

Aziz Mahmud Hüdai Türbesi Üsküdar’da Aziz Mahmud Hüdayi Mahallesi, Aziz Mahmud Efendi Sokak içinde bulunuyor.

Üsküdar Marmaray’da indikten sonra Hakimiyeti Milliye caddesinden yukarı çıkılarak ulaşılmakta.

Editörün SeçtikleriTrend

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir