Anunnakilerden işaret görülen Göbeklitepe'de sütun 43'ün resimlerine dair kazı başkanı cevap verdi - Haber Jet

Anunnakilerden işaret görülen Göbeklitepe’de sütun 43’ün resimlerine dair kazı başkanı cevap verdi

Netflix Kadim Uygarlıklar belgeselinde Göbeklitepe sütun 43 hakkında takımyıldız diyagramı olabileceği iddiası ortaya atıldı. İddialar sütunun üzerinde Annunakileri anlatan semboller olduğu, astronomi ve uzay ile ilişkilendiriliyor. Kazı başkanı Prof. Dr. Necmi Karul iddialara cevap verdi.

Tarihin sıfır noktası olarak adlandırılan Göbeklitepe’de yapılan 12 bin yıl öncesine kadar uzanan keşifler, tarihi şekillendiren yeni detayları ortaya çıkardı. Esrarengizliğini koruyan ören yeri hakkında çeşitli teoriler ortaya atılırken sütun 43, uzaylılarla ve astrolojiyle bağlantısı üzerindeki iddialar gündeme geliyor.

Türkiye Gazetesi’nden Murat Öztekin, Göbeklitepe kazı başkanı Prof. Dr. Necmi Karul ile iddialar üzerine konuştu.

GÖBEKLİTEPE SÜTUN 43 GİZEMİ VE ANUNNAKİLER

Son dönemlerde astrologların gündeminde olan Göbeklitepe hakkında atılan iddialar karşısında konuşan Prof. Dr. Karul, “Buradan çıkar sağlayan bir grup var. Bazılarının ise zaten akli melekelerinin yerinde olmadığını düşünüyorum. Üzücü olan buna itibar eden insanların bulunması. Biz konuya ‘Reklamın iyisi kötüsü olmaz’ diye bakamayız” sözleriyle iddialara olan genel düşüncesini açıkladı.

Göbeklitepe Anunnakiler Ilişkisi Ve Sütun 43’ün Gizemine Dair Yorumlara Kazı Başkanından cevap geldi

Göbeklitepe sütun 43 gizemi ise Netflix’e belgesel hazırlayan Graham Hancock’un ören yerini astronomik gözlemevi sütun 43’ün ise takımyıldızı diyagramı olabileceği iddiasıyla ortaya çıktı.

Prof. Dr. Karul bu iddia karşısında, Hancock’un Karahantepe’yi de ziyaret edip çekim yaptığına ve kazı ekibinin söylediklerini kendi kurgusuna yedirerek hile yaptığından bahsetti. Dikili taşları astronomiyle ilişkilendiren Hancock’a cevap veren Karul:

Biz bu sahnelerin mitolojik hikayeler ve ortak bir hafızanın ürünü olduklarını düşünüyoruz.  Onlarca dikili taş ve betimi yok sayarak seçtikleri bazı örnekler, hatta onların üzerindeki bazı figürlerden yola çıkarak aldatıcı bir söylem geliştiriyorlar, dedi.

Sosyal medyada bir kullanıcı ise sütun 43’ten rahatsız olmalarının nedenlerini Anunnaki’leri anlatmasından dolayı olduğunu düşünüyor.

Göbeklitepe sütun 43 gizemi

Anunnaki özellikle Sümerler olmak üzere Akad, Asur ve Babil medeniyetlerinin mitolojisinde olan tanrı grubudur.

Anunnakilerin uzaylı olduğuna dair iddiaları nedeniyle Göbeklitepe’yi de uzaylılar inşa etti yorumları birbirini takip etti.

Ancak Prof. Dr. Karul, bu söylemlere itibar edilmemesini, tarih öncesi dönemde insan becerilerinin görmezden gelinmemesi gerektiğini söyledi.

Annunnakilerden Işaret Görülen Göbeklitepe’de Sütun 43’ün Resimlerine Dair Kazı Başkanı cevap verdi

GÖBEKLİTEPE MİMARİ ÖZELLİKLERİ NELER?

Dünya üzerinde bilinen en eski megalitleri yani taş sütunlardan oluşan, dairesel bir yapıdır. T biçimindeki 10-12 dikilitaş dairesel olarak dizilmiş ve aralarına taş duvar örüldüğü tespit edilmiştir.

Geçtiğimiz yıllarda İsrailli arkeologların yapılar üzerinden yaptığı çalışmada Göbeklitepelilerin geometri bildiklerine dair yaptıkları çalışmayı astronomiyle ilişkilendirmek hakkında da konuşan Karul, bu dönemdeki insanların mimaride oldukça gelişmiş olduklarını vurguladı. Çevrelerindeki yapı malzemelerini dönüştürerek ustaca kullandıklarını bu nedenle astronomiyle ilişkilendirmeye gerek olmadığını belirtti.

Göbeklitepe uzaylılarla ilişkisi var mı

GÖBEKLİTEPE’NİN UZAYLILARLA İLİŞKİSİ VAR MI?

Uzaylıların inşa ettiğine dair inancın günümüzden geçmişe bakınca o dönemde yaşamış insanlara ilkel gözüyle bakılmasından kaynaklandığını belirten Karul, “uzaylılar yaptı denilerek tarih öncesi insanın becerileri görmezden gelinmemeli” dedi.

Göbeklitepe’nin gece gökyüzünü izlemek için inşa edilen bir gözlemevi olduğu iddialarına ise, buna dair hiçbir somut kanıta rastlamadıklarını belirtti.

Editörün Seçtikleri

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir