Almanya'da istenmeyen bebek kutuları 'Babyklappe' uygulaması dikkat çekiyor - Haber Jet

Almanya’da istenmeyen bebek kutuları ‘Babyklappe’ uygulaması dikkat çekiyor

Almanya'da "istenmeyen bebek kutuları" uygulaması gündeme geldi. Bir gurbetçinin paylaştığı videoyla gündeme gelen istenmeyen bebek kutuları, yeni doğan ve bakılamayacak durumdaki bebeklerin bırakıldığı yer olarak bazı hastanelerde bulunuyor.

Almanya’da istenmeyen bebek kutuları gündem oldu. Anne veya babalar herhangi bir sebeple bakamayacaklarını düşündükleri bebeklerini babyklappe adını verdikleri bölmeye bırakıyor.

ALMANYA’DA İSTENMEYEN BEBEK KUTUSU

Sosyal medyada yeniden gündeme gelen Almanya’daki istenmeyen bebek kutularının ne olduğu araştırılıyor. Çocuğunu gizli olarak dünyaya getiren, gebeliğini saklayan, tıbbi yardım olmadan doğum yapan veya kontrolsüz doğum yapan kadınlar bebeklerini bebek kutusuna bırakıyor.

Bilinen en eski tarihe göre Almanya’da bu uygulama 1709’lu yıllara kadar dayanıyor ancak 1714’te kaldırılıyor. İlk modern bebek kutuları ise 2000 yılına tekrar konuluyor.

Almanya'da istenmeyen bebek kutuları

Hastanelerin dış duvarına yerleştirilen ve “Babyklappe” adı verilen sistemle bebek, fırına benzeyen kapaklı bir bölmeye yerleştiriliyor. Kutunun kapatılmasından bir süre sonra içindeki alarm öterek hastane personelini uyarıyor. Böylece bebek 2-3 dakika içinde bölmenin içinden hastane tarafına alınıyor.

İlgili Haberler

Kutunun içinde bebeğin adının ve bilgilerinin girilebileceği bir form bebekle birlikte bırakabiliyor. Bebek 16 yaşına geldikten sonra isterse biyolojik ailesinin kim olduğunu bu form aracılığıyla öğrenebiliyor.

Babyklappe sistemi

Özellikle Almanya’da anonim olarak kimliğini belirtmeden doğum yapmanın yasal olmasıyla birlikte uygulamanın kullanılma koşulları ekstra düzenlendi.

Editörün Seçtikleri

Almanya’da istenmeyen bebek kutuları ‘Babyklappe’ uygulaması dikkat çekiyor” haberine 3 yorum yapıldı.

  • Melike Tütüncü Melike Tütüncü

    Çok mantıklı bir uygulama istenmeyen çocukların çoğu sokağa atılıyor yoksa

    Yanıtla
  • İrem Ela İrem Ela

    Güzel bir uygulama ama yazık çocuk yapmadan düşünseler ya çok üzülüyorum kimsesiz çocuklara

    Yanıtla
  • Anonim Anonim

    O bebeklerin butuyeceklerini sanmıyorum muhtemelen organ mafyalarina ve yahut başka birilerine para karşılığı satilicaklar bebek derisinin cild için faydalı olduğunu düşünüp kullananlar var bebeklerin kanını içip genclesicegini düşünen insanalr var muhtemelen bu tür insanlara satilicaklar ne kadar yazık

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir