16 yaşındaki Mehmet Ensar Çalışan 5 bin TL ödül kazanarak 7. soruda yarışmaya veda etti - Haber Jet

16 yaşındaki Mehmet Ensar Çalışan 5 bin TL ödül kazanarak 7. soruda yarışmaya veda etti

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasına katılan 16 yaşındaki Mehmet Ensar Çalışan, genç yaştaki başarısıyla sosyal medyada gündem olurken yarışmada kazandığı ödül ise merak ediliyor.

Kenan İmirzalıoğlu’nun sunumuyla ATV’de yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster yarışması son bölümüne damga vuran 16 yaşındaki Mehmet Ensar Çalışan, başarılarıyla gündemde yer alıyor.

16 YAŞINDAKİ MEHMET ENSAR ÇALIŞAN NE KADAR ÖDÜL KAZANDI, KAÇ TL?

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının son bölümüne damga vuran 16 yaşındaki Mehmet Ensar Çalışan’ın ne kadar ödül kazandığı ve kaçıncı soruda elendiği merak ediliyor.

Mehmet Ensar Çalışan, 50 bin TL değerindeki ikinci baraj sorusu olan 7. soruda yanlış cevap verip elenerek 5 bin TL ödül kazandı.

Mehmet Ensar Çalışan ne kadar ödül kazandı, kaç TL

16 YAŞINDAKİ MEHMET ENSAR ÇALIŞAN HANGİ SORUDA ELENDİ?

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasına katılan en genç yarışmacılardan biri olan 16 yaşındaki Mehmet Ensar Çalışan, girişimcilik hikayesi ve teknolojiye olan ilgisiyle çok konuşuluyor. Teknoloji dünyasının genç yeteneği olarak bilinen Çalışan, 2024 Şubat ayında ilk EGG başlığı prototipini üretmeyi başardı.

Kim Milyoner Olmak İster? yarışmasına heyecanla başlayan Mehmet Ensar Çalışan, 50 bin TL değerindeki “Hangi adı taşıyan sadece bir Osmanlı padişahı vardır? A: Orhan, B: Selim, C:Murad, D:Süleyman” ikinci baraj sorusu olan 7. soru soruldu.

Soruyu düşünmeden hemen cevap veren Çalışan, “D: Süleyman” yanlış cevabını vererek yarışmadan elendi.

Hangi adı taşıyan sadece bir Osmanlı Padişahı vardır

İlgili Haberler

HANGİ ADI TAŞIYAN SADECE BİR OSMANLI PADİŞAHİ VARDIR?

Kim Milyoner Olmak İster? yarışmasında sorulan “Hangi adı taşıyan sadece bir Osmanlı padişahı vardır? A: Orhan, B: Selim, C:Murad, D:Süleyman” sorusu Mehmet Ensar Çalışan ile yeniden gündeme geldi.

Soruda şıklarda yer alan Osmanlı padişahları arasında yalnızca Orhan isimli bir padişah vardır. Sorunun doğru cevabı A: Orhan şıkkıdır.

Kaç tane Süleyman padişah var

Mehmet Ensar Çalışan’ın cevabı olan “D: Süleyman” cevabı yanlış. Osmanlı İmparatorluğu’nda iki Süleyman isimli padişah bulunuyor.

İlki Kanuni Sultan Süleyman olarak bilinen Osmanlı’nın 10’uncu padişahı ve Yavuz Sultan Selim’in oğludur.

Bir diğer Süleyman ise IV. Mehmed’in ardından tahta geçen Osmanlı’nın 20’nci padişahı II. Süleyman’dır. 4 yıl süresince ölünceye kadar tahta kaldı.

Editörün Seçtikleri

16 yaşındaki Mehmet Ensar Çalışan 5 bin TL ödül kazanarak 7. soruda yarışmaya veda etti” haberine 2 yorum yapıldı.

  • Bilge Çağ Bilge Çağ

    Bu yarışmacıya çok şaşırdım abi 16 yaşındaa

    Yanıtla
  • Kuzey Kuzey

    Biz 16 yaşımızda ne yapıyorduk çocuk ne yapıyor vay be

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir