Uzman isim, 3. Dünya Savaşın’ın kimler arasında olabileceği ve nerede çıkacağına dair konuştu - Haber Jet

Uzman isim, 3. Dünya Savaşın’ın kimler arasında olabileceği ve nerede çıkacağına dair konuştu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın ‘3.Dünya savaşı konusunu ciddiye alıyoruz böyle bir risk var’ açıklamaları Türkiye ve Dünya’da geniş yankı uyandırdı. Konuyla ilgili konuşan emekli istihbarat Albayı Coşkun Başbuğ çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başbuğ, olası bir 3. Dünya savaşı çıkma ihtimalinde iki blok olacağını düşündüğünü belirtip bu bloklarda yer alacak ülkeleri de sıraladı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın 3.Dünya savaşı hakkında yaptığı değerlendirmeler gündeme bomba gibi düştü.

3. Dünya savaşı konusunu ciddiye alıyoruz, böyle bir risk var diyen Bakan Fidan’ın bu dikkat çeken sözlerini emekli istihbarat Albayı ve Güvenlik uzmanı Coşkun Başbuğ tgrthaber.com özel haberler editörü Emir Yücel’e değerlendirdi.

3.DÜNYA SAVAŞI KİMLER ARASINDA ÇIKABİLİR?

3.Dünya Savaşı kimler arasında çıkar sorusu hakkında konuşan Başbuğ şu ifadeleri kullandı:

Uzman Isim, 3. Dünya Savaşın’ın Kimler Arasında Olabileceği Ve Nerede çıkacağına Dair Konuştu

Olası bir 3. Dünya savaşı çıkma ihtimalinde iki blok olacağına inanıyorum. Bir kanatta Küba, Kuzey Kore, Vietnam, Rusya, Çin; diğer kanatta ise Amerika, Almanya, İngiltere, Güney Kıbrıs, Yunanistan gibi ülkelerin olacağını düşünüyorum.

Dediğimiz gibi savaşın iki kanadı olacaktır. Bu süreçte hiçbir ülke yalnız kalmak istemez ancak, Rusya-Ukrayna savaşında olduğu gibi tansiyonu düşüren ve tarafların aklıselim hareket etmesini sağlayan ülke Türkiye’dir.

Uzman Isim, 3. Dünya Savaşın’ın Kimler Arasında Olabileceği Ve Nerede çıkacağına Dair Konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu süreçte tüm yetkiye sahip Başkomutandır. Sayın Cumhurbaşkanımız da Başkomutan olarak bu süreci en doğru şekilde yürütecektir.

Uzman Isim, 3. Dünya Savaşın’ın Kimler Arasında Olabileceği Ve Nerede çıkacağına Dair Konuştu

3.DÜNYA SAVAŞI NEREDE ÇIKABİLİR?

3.Dünya Savaşı’nın nerede olacağının ve ya nerede çıkacağına dair sorular da gündeme geldi. Özellikle Orta Doğu’da İsrail-Hamas mücadelesinin olduğu bölgede mi yoksa Rusya-Ukrayna savaşının etrafında mı döneceği merak konusu oldu.

DünyaGündem

Uzman isim, 3. Dünya Savaşın’ın kimler arasında olabileceği ve nerede çıkacağına dair konuştu” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Murat Murat

    3. dünya savaşı Türkiye’ye nasıl etkiler doğurur acaba?

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir