Ukrayna'daki Zaporijya Nükleer Santrali patlarsa Türkiye'yi etkileyebilir - Haber Jet

Ukrayna’daki Zaporijya Nükleer Santrali patlarsa Türkiye’yi etkileyebilir

Zaporijya Nükleer Santrali'nde çıkan yangının sorumlusu olarak Rusya ve Ukrayna karşılıklı birbirlerini suçlarken yangının büyük ölçüde söndürüldüğü bildirildi. Yaşanan gelişmeler sonrası Zaporijya Nükleer Santrali haritada nerede olduğu merak ediliyor. Zaporija Nükleer Santrali patlaması durumunda Türkiye'yi etkileme ihtimali ise endişelendirdi.

Ukrayna’da Rusya’nın ilhak ettiği topraklar üzerinde bulunan Zaporijya Nükleer Santrali’ndeki yangın kontrol altına alınsa da patlama ihtimali korkutuyor.

ZAPORİJYA NÜKLEER SANTRALİ NEREDE? HARİTADA GÖSTERİMİ

Zaporija Nükleer Santrali haritada Ukrayna’nın güneydoğusunda Dinyeper nehri üzerindeki Kakhovka Baraj Gölü’nün güney kıyısında, Enerhodar şehri yakınlarında bulunuyor.

Ukraynadaki Zaporijya Nükleer Santrali Türkiyeye ne kadar yakın, nerede

Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise en büyük 10 nükleer santrali arasında yer alıyor.

Zaporijya Nükleer Santrali patlar mı Türkiye etkilenir mi

ZAPORİJYA NÜKLEER SANTRALİ PATLARSA NE OLUR, TÜRKİYE ETKİLENİR Mİ?

Zaporijya Nükleer Santrali’nin kuzey bölgesinden gelen patlama sesi sonrası kuzey bölgesinden yoğun duman yükseldi. Santral tarafından soğutma kulelerinden birine yönelik dron saldırısı olduğu iddia edilirken nükleer güvenlik açısından bir etki ihtimali kaydedilmedi.

İlgili Haberler

Çıkan yangın sonrası Zaporijya Nükleer Santrali patlarsa ne olur, Türkiye etkilenir mi soruları gündeme geliyor.

zaporijya nükleer santrali türkiye'ye yakın mı patlarsa ne olur

Zaporijya Nükleer Santrali’nde meydana gelebilecek herhangi bir patlama ikinci Çernobil vakası yaşatabilir. Nükleer santral patlamalarında atmosfere büyük bir miktarda radyasyon yayılır. Bu radyasyon ise çevrede bulunan insanlar ve doğa açısından oldukça tehlikeli bir duruma neden olur.

Yıkıcı sonuçlar oluşturabilecek nükleer santral patlamaları sonrası, sakat doğumlar, kanser gibi ciddi hastalıklar ve çevresel sorunlar oluşur. 1986 Çernobil vakasında yaşananlar bir nükleer santralin daha patlaması durumunda yaşanacaklara örnek olarak verilebilir.

Karadeniz’e yakın bir konumda olan  Zaporijya Nükeer Santrali, patlaması durumunda Türkiye’yi doğrudan etkileyebilir.

Dünya

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir