Müslüman karşıtı Kamala Harris'in kökeni ve doğum yeri 2 farklı kültüre dayanıyor - Haber Jet

Müslüman karşıtı Kamala Harris’in kökeni ve doğum yeri 2 farklı kültüre dayanıyor

ABD Başkanı Joe Biden'ın 5 Kasım'da gerçekleşecek ABD Başkanlık seçiminde Demokrat Parti başkan adaylığından çekildiğini duyurdu. Ardından başkanlık yarışında Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i destekleyeceğini açıkladı. Adaylık için yeterli delege sayısına ulaşan Kamala Harris'in kökeni Asya ve Afrika'ya dayanıyor.

Joe Biden’ın adaylıktan çekilmesinin ardından Kamala Harris, Demokratların yeni başkan adayı olarak ön plana çıkmıştı.  Parti kongresinde adaylığını garantilemek için yeterli delege sayısına ulaşan Harris, ABD tarihine ilk Afroamerikan kökenli başkan yardımcısı olmuştu.

KAMALA HARRİS KÖKENİ NE?

1964 yılında Kaliforniya’da doğan Kamala Harris, anne tarafından Hindistan baba tarafından ise Jamaila asıllıdır. Annesi Hint asıllı bir bilim insanı, babası ise Stanford Üniversitesi’nde ekonomi profesörüdür.

Joe Biden’ın başkan seçilmesiyle birlikte ABD tarihinde başkan yardımcılığı yapan Afroamerikan kökenli ilk kadın oldu.

Kamala Harris kökeni

TRUMP DAHA ÖNCE HARRİS’İ KÖKENİ NEDENİYLE SORGULAMIŞTI

2020 yılında Joe Biden’ın ABD Başkan’ı seçilmesiyle sonuçlanan seçimlerde Biden’ın Başkan Yardımcısı olarak seçim yarışına dahil olan Kamala Harris, o dönemde Trump tarafından ırkçı yorumlara maruz kalmıştı.

Bir hukuk profesörünün, Harris’in anne ve babasının statülerini sorgulamış ve seçme hakkına sahip olmadığını ifade etmişti. Trump bu iddialara atıfta bulunarak Harris’in ABD’de de doğmamış olabileceği üzerinde durmuştu.

Trump, bu iddiaları nedeniyle pek çok kesim tarafından ırkçılıkla suçlanmıştı.

KAMALA HARRİS NERELİ?

Hindistan-Jamaika kökenli olan Kamala Harris, ABD’de doğmuş bir Amerikalı’dır.

Kamala Harris nereli

KAMALA HARRİS KİMİN EŞİ?

Amerikalı bir hukukçu olan Douglas Craig Emhoff ile evlidir.

KAMALA HARRİS KİMDİR?

1964 Ekim ayında ABD Kaliforniya’da doğan Kamala Harris, 1989 yılında Kaliforniya Üniversitesi Hastings Hukuk Fakültesi’nde eğitim gördü.

2003 yılında San Francisco Bölge Savcısı oldu.

2016 yılında Demokrat Parti’den Kaliforniya senatörü olana kadar Kaliforniya Başsavcısı olarak çalıştı.

Seçilmesiyle Kaliforniya’nın ilk siyah kadın senatörü oldu.

2020 yılında ABD Başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti’nin başkan adayı Koe Biden’ın başkan yardımcısı olarak ön plana çıktı.

Müslüman karşıtı Kamala Harris'in kökeni ve doğum yeri 2 farklı kültüre dayanıyor 2

HARRİS’TEN SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMININ TANINMASI İÇİN ÇALIŞMA

1915 olaylarının “Ermeni soykırımı” olarak tanınması için çalışan Harris, 2019’da senatörler Bob Menendez ve Ted Cruz ile birlikte ABD Senatosu’na konuyla alakalı önerge verdi.

2019 yılında ise sosyal medyada şu paylaşımları yaptı: “Bugün Ermeni Soykırımı’nın başlamasının 104. yıl dönümü. 1915-1923 yılları arasında öldürülen 1,5 milyon Ermeni’yi unutamayız. Kayıpları anan ve ABD’nin güvende olmasını sağlayan bir Senato kararına ortak sponsor olmaktan gurur duyuyorum. Tarihteki bu korkunç bölümün kabulü.”

Kamala Harris Ermeni soykırımı hakkında ne dedi?

Dünya

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir