Lübnan İsrail askeri gücü karşılaştırması - Haber Jet

Lübnan İsrail askeri gücü karşılaştırması

İsrail'in peş peşe Lübnan'da çağrı cihazları ve telsizleri patlatarak gerçekleştirdiği saldırılar sonrası akşam saatlerinde İsrail Lübnan'a hava saldırısı başlattı. Lübnan'da Hizbullah'a ait ateşlenmeye hazır füzeleri hedef alınırken Lübnan İsrail askeri gücü karşılaştırması yapılıyor.

İsrail’in çağrı cihazları ve telsizleri eş zamanlı patlatmasıyla sarsılan Lübnan’a hava saldırısı başlatıldı. Hizbullah’ı hedef aldığını belirten İsrail, ateşlemeye hazır füzeleri vurdu. Lübnan İsrail askeri gücü karşılaştırılması yaparken İsrail’in hedefi olan Hizbullah askeri gücünün de hesaba katılması gerekiyor.

LÜBNAN İSRAİL ASKERİ GÜCÜ KARŞILAŞTIRMASI

İsrail Savunma Bakanlığı, Hizbullah’ı hedef aldığını belirterek Lübnan’a hava saldırısı başlattığını duyurdu. Güney Lübnan’daki hakim güç olan Hizbullah hedefleri ve askeri gücü İsrail tarafından vurulurken sürecek bir savaş ortamında Lübnan İsrail askeri gücü karşılaştırmaları yapılıyor.

Lübnan İsrail askeri gücü karşılaştırması

LÜBNAN ASKERİ GÜCÜ

Lübnan Silahlı Kuvvetleri kara, deniz ve hava olmak üzere görevli birliklerden oluşmakta. Bilindiği kadarıyla Toplam uçak sayısı 62 olan Lübnan’ın 48 helikopteri bulunuyor.

Bunun dışında saldırı, nakliye, av-önleme gibi önemli uçakları yok. 295 tank, 3 bin 796 zırhlı savaş araçları, motorlu silahlar 12, çekili topçular 226 ve çoklu roketatarları 30 adet bulunmakta.

Lübnan’da etkin asker sayısı 132 bin iken rezerve personel sayısı ise 280 bin 700.

Ancak İsrail’in esas hedefindeki Hizbullah’ın askeri gücü Lübnan askeri gücünden ayrışıyor.

Lübnan askeri gücü

HİZBULLAH ASKERİ GÜCÜ

Allah’ın Partisi anlamına gelen Hizbullah, Lübnan’da faaliyet gösteren ve İran tarafından desteklenen Şii İslamcı bir siyasi parti ve silahlı örgüt olarak biliniyor. 1980’li yılların başında ortaya çıktı ve 1992’de lideri Hasan Nasrallah’la etki alanı arttı.

Hizbullah askeri gücü

İsrail’in Lübnan işgaline karşı kurulan Hizbullah’ın İsrail ile olan savaşı o tarihten beri devam ediyor. İlerleyen süreçte Lübnan’ın politik sisteminde de kilit bir güce dönüştü.

İlgili Haberler

Lübnan’ın güneyinde yer alan Hizbullah önemli bir askeri güçten oluşan silahlı bir örgüt. Resmi olarak askeri gücünün ne kadar olduğu bilinmiyor ancak 150 bin roket ve füzeye sahip olduğu tahmin ediliyor.

Hasan Nasrallah, İsrail’in derinliklerine ulaşabilecek hassas ve gelişmiş füzelere sahip olduğunu açıklamıştı.

Bu da örgütün 300 km menzile ulaşabilen kısa menzilli, hassas ve balistik füzelere sahip olduğu konusunda tahminlere neden oldu. Ayrıca SİHA’ları da olduğu biliniyor.

İsrail Hizbullah askeri gücü karşılaştırması

İSRAİL ASKERİ GÜCÜ

IISS verilerine göre, İsrail’in savaşa hazır 340 askeri uçağı, bunların arasında ise F-15 uçakları, hayalet uçaklar F-35’ler ve hızlı saldırı helikopterleri var. 596 savaş uçağına sahip.

İsrail’in savunmasının en önemli unsurlarından biri Demir Kubbe ve Ok sistemleri.

60’a yakın gemisi var.

İsrail askeri gücü

Bunun dışında İsrail’in kendi nükleer silahlarına sahip olduğu düşünülüyor ancak resmi olarak duyurulmadı.

Aktif asker sayısı 176 bin 500, yedek sayısı 445 bin. Yıllık savunma bütçesi 17,8 milyar dolar.

DünyaGündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir