Kuzey Kıbrıs'ı tanıyan ülkeler 2024'te artabilir! Kırgızistan, Türkmenistan veya Özbekistan'dan açıklama bekleniyor - Haber Jet

Kuzey Kıbrıs’ı tanıyan ülkeler 2024’te artabilir! Kırgızistan, Türkmenistan veya Özbekistan’dan açıklama bekleniyor

20 Temmuz 1974 tarihinde Kıbrıs Türkü'nün yalnız olmadığının tüm dünyaya gösterilmesinin ardından 20 Temmuz 2024'te 50. yıl kutlandı. KKTC'yi tanıyan ülkelerin sayısının artması üzerine görüşmeler burada da devam etti.

Kıbrıs Türk halkının eşit siyasi statüsünün ve egemenlik haklarının da sembolü olan KKTC’de 50’nci yıl programlarının ardından Kuzey Kıbrıs’a daha fazla hakların tanınabilmesi amacıyla 2024 yılında KKTC’yi tanıyan ülkelerin artması bekleniyor.

KUZEY KIBRIS’I TANIYAN ÜLKELERE 2024’TE 2 YENİ ÜLKENİN KATILMASI BEKLENİYOR

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, 20 Temmuz tarihinde yapılan törenlerin ardından Türkiye Gazetesi’ne konuştu. Töre, Kuzey Kıbrıs’ı tanıyan ülkelere 2024 yılında iki ülkenin daha katılmasını beklediğini belirtti.

Kuzey Kıbrısı tanıyan ülkeler 2024 hangi ülkeler var

Yılmaz Bilgen’in haberine göre, Gazze örneğinden hareketle Türk dünyasının acil müşterek askeri pakt oluşturması gerektiğini kaydeden Töre “Hiç zaman kaybetmeden bu projeye start vermek zorundayız. Kıbrıs’ta Mücahitler ve Mehmetçik bu birliğin neleri başaracağını gösterdi. Kıbrıs destanının ardından Karabağ’da Azerbaycan ve Türk ordusu, düşmanı dize getirdi. Birleşirsek önümüzde kimse duramaz” diye konuştu.

Yakın dönemde en az iki ülkenin KKTC’yi tanıyacağını kaydeden Töre sözlerini şöyle sürdürdü: Türk Devletler Teşkilatı’nın bir parçası olarak temsil hakkı kazandık. Bunun tanınmaya dönüşmesi ve Kırgızistan, Türkmenistan, Özbekistan gibi kardeş ülkelerin tanımasını bekliyoruz. Şu birkaç günde Türk ordusunun deniz ve hava gücünü gördük. Hem Akdeniz’de ki haklarımız hem de kadim ata topraklarımızı kaybetmemek adına bu birlik büyük hayati önem taşıyor. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve muhalefetin Kıbrıs’ta verdiği siyasi birlik görüntüsü ve askeri manevraya çok ihtiyacımız vardı. Çok büyük onur duyduk. Tarihî kutlamalar bilincimizi bileyledi.

KKTCyi hangi ülkeler tanıyor, Azerbaycan tanıyor mu

KKTC’Yİ TANIYAN ÜLKELER

300 yılı aşkın Osmanlı İmparatorluğu hakimiyetinin ardından 93 harbinde Ruslara karşı zayıf düşmek istemeyen Osmanlı, 1878 yılında İngiltere ile anlaştı ve böylece Kıbrıs İngilizlerin kontrolüne geçti.

KKTC’yi tanıyan tek ülke şu an için Türkiye.

Bangladeş tanısa da 24 saat sonra ABD’nin de baskısıyla bu kararını geri çekti.

Azerbaycan’ın KKTC’yi tanıdığı iddiaları bir dönem gündeme gelse de bu kararın doğru olmadığı açıklanmıştı.

Dünya

Kuzey Kıbrıs’ı tanıyan ülkeler 2024’te artabilir! Kırgızistan, Türkmenistan veya Özbekistan’dan açıklama bekleniyor” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Rüveyda Rüveyda

    KKTC’yi tanıyan tek ülkenin Türkiye olması şaşırtmadı bazı ülkeler KKTC’ye giden kişilerin vizesini kabul etmiyor zaten

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir