Japonya'daki Kürt nüfusunu şikayet eden Japon gazetecinin paylaşımı gündem oldu - Haber Jet

Japonya’daki Kürt nüfusunu şikayet eden Japon gazetecinin paylaşımı gündem oldu

Ishii Takaaki isimli Japon gazeteci X hesabından yaptığı bir paylaşımda, Japonya'da yaşana Kürt çocuklarının Saitama vilayaetindeki bir parkta idrar ve dışkılama yapması hakkında konuştu. Kısa sürede gündem olan paylaşım tartışmalara neden olurken geçtiğimiz aylarda Japonya PKK terör örgütü üyelerinin varlıklarını donduran yasa onaylanmıştı.

Ishii Takaaki isimli Japon gazeteci X hesabından yaptığı bir paylaşımda, Japonya’da yaşana Kürt çocuklarının Saitama vilayaetindeki bir parkta idrar ve dışkılama yapması hakkında konuştu.

JAPONYA’DAKİ KÜRT SORUNU

Ishii Takaaki isimli bir Japon gazeteci, Japonya’da yaşayan Kürtlerin sıkıntılı gördüğü davranışlarını ve Japonların bu durumda yaşadığı sıkıntıları paylaşıyor.

Takaaki’nin geçtiğimiz aylarda yine aynı gazetecinin Japonya’da yaşayan Kürtlerin bir suç işlediklerinde “Biz Türküz” dediğini aktararak bunun Japonya ve Türkiye arasındaki dostluğu yok edeceğini söylemişti.

Aynı dönemde Japonya, daha önce terör örgütü kategorisinde bulunan yasaklı listesinden çıkardığı PKK’nın varlıklarını donduran yasayı onaylamıştı.

Japonya’ya PKK’lı gruplar 1980’lerin sonunda göç etmeye başladı.

Çeşitli bölgelerde huzursuzluk çıkaran ve eylem yapmaya başlamıştı.

İlgili Haberler

Japonya'da kaç milyon Kürt var

JAPONYA’DA KÜRTLER JAPON HALKINI ZOR DURUMDA BIRAKIYOR İDDİASI

Ishii Takaaki, X hesabından son yaptığı paylaşımda, “Japonya’da yaşayan küçük Kürt çocuklarının Saitama vilayetindeki bir parkta idrar ve dışkılama yapması Japon halkını zor durumda bırakıyor. Japon park kullanıcıları Kürtleri protesto ettiğinde Kürt anneler Japonca anlamadıklarını söyleyerek onları görmezden geliyor. Kürt çift çocuklarına disiplin uygulamıyor” dedi.

Japonya'da PKK var mı

Paylaşım kısa sürede X gündeminde yer alırken, Japon gazeteci kendisine yöneltilen eleştirilere “Kürtleri ihraç ederek Türkiye Cumhuriyeti’nin şerefini lekeliyorsunuz.” sözleriyle karşılık vererek Türkiye’deki Kürt sorunu hakkında sert yorumlarda bulundu

JAPONYA’DA KAÇ MİLYON KÜRT VAR?

Resmi rakamlara göre Japonya’da 2 bin Kürt bulunuyor.

Dünya

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir