İtalya Filistin için asker göndermeye hazır - Haber Jet

İtalya Filistin için asker göndermeye hazır

İtalya'dan Filistin için dikkat çekici bir açıklama geldi. İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, İtalya'nın Filistin için asker göndermeye hazır olduğunu ve BM ile işbirliği içinde olmaları gerektiğini vurguladı.

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, İtalya Filistin için asker göndermeye hazır açıklamasında bulundu. İsrail’i tanıyan ve İsrail tarafından tanınan bir Filistin devletinin inşası için BM ile asker gönderme hakkında detaylı açıklamalarda bulundu.

italya filistin asker

İTALYA FİLİSTİN ASKER AÇIKLAMASI NEDİR?

İtalyan gazetesi Avvenire’ye açıklamada bulunan ve uluslararası gündemdeki konular hakkında konuşan İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Lübnan’daki gelişmelerin yanı sıra İsrail’den de bahsetti.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın İsrail ordusu tarafından Lübnan’da öldürülmesiyle gerilim, Beyrut’ta da artış gösterdi.

Hem Lübnan’da hem Gazze’de ateşkes için çalıştıklarını söyleyen Tajani, Tel Aviv, Beyrut ve Tahran’daki büyükelçilikleriyle sürekli temas halinde olduğunu belirtti.

Tajani, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun BM’deki konuşmasının sorulması üzerine de yorumlarda bulundu. Netanyahu’nun sözlerine katılmadığını belirten Tajani,”İsrail’in kendini savunma hakkı var ve bu kriz, 7 Ekim saldırısıyla başladı. Ancak daha sonra on binlerce Filistinli sivil kayıp nedeniyle endişe verici bir tepki tetiklendi.” dedi.

italya filistin asker mi gönderecek

İTALYA, FİLİSTİN’E ASKER Mİ GÖNDERECEK?

Tajani, bugün Gazze’de ve Batı Şeria’da farklı yönetimler olduğunu, dolayısıyla Filistin’de tek bir yönetim olmadığını ifade ederek “Amacımız, Filistin yönetiminin rehberliğinde belki sınırlı bir süre için Arap liderliğindeki bir BM misyonunun varlığıyla bu birleşimi kolaylaştırmak. İsrail’i tanıyan ve İsrail tarafından tanınan bir Filistin devletinin inşası için BM ile beraber askerlerimizi de göndermeye hazırız.” değerlendirmesinde bulundu.

Tajani, Filistin’i tanımanın, İsrail için barışı inşa etmek için ciddi bir tercih olması gerektiğini kaydetti.

italya filistin asker olayı nedir

Diğer yandan, Tajani dün akşam X platformunda yaptığı paylaşımda, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz ile uzun bir telefon görüşmesi yaptıklarını aktararak “Kendisine Lübnan’daki İtalyan askerlerinin güvenliğinin sağlanması gerektiğini yineledim. O da bunu çok olumlu karşıladı. Lübnan’daki siviller için de endişemi dile getirdim. Çok fazla masum kayıp var.” ifadelerini kullandı.

DünyaGündem

İtalya Filistin için asker göndermeye hazır” haberine 2 yorum yapıldı.

  • Suna Suna

    Tüm dünya destek olsa savaş biter

    Yanıtla
  • Melisa Melisa

    İtalyanın destek göndereceğini düşünmüyordum

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir