Green Card kazandıktan sonra Amerika'da yaşamak zorunluluğu yok, vatandaşlık hakkı kaybedilebilir - Haber Jet

Green Card kazandıktan sonra Amerika’da yaşamak zorunluluğu yok, vatandaşlık hakkı kaybedilebilir

2 Ekim Çarşamba günü itibarıyla Green Card başvuruları başladı. Mayıs ayında açıklanması beklenen Green Card kazandıktan sonra Amerika'da yaşama zorunluluğu bulunup bulunmadığı merak ediliyor.

Her yıl tüm dünyada 50 bin ila 55 bin kişiye ABD’de sürekli oturum vizesi sağlayan Green Card kazanılması halinde oturum hakkının kaybedilmemesi için bazı adımları izlemek gerekiyor. Ancak başvuru yapanların aklına Green Card kazandıktan sonra Amerika’da yaşama zorunluluğu olup olmadığı geliyor.

GREEN CARD KAZANDIKTAN SONRA AMERİKA’DA YAŞAMAK ZORUNDA MIYIM?

Green Card kazandıktan sonra Amerika’da yaşama zorunluluğu bulunmuyor.  Ancak Sürekli oturum vizesi kazanmayla beraber Amerika’nın öncelikli yerleşim yeri olması gerekiyor. Aksi halde daimi göçmenlik statüsü terk edilmiş sayılmakta. Vatandaşlığa başvurmanız takdirde bir yıl ve daha fazla süreyle Amerika’yı terk edip etmediğinize bakılarak vatandaş olma durumu değerlendirilmekte.

Green Card kazandıktan sonra Amerika'da yaşamak zorunda mıyım

Bununla beraber Green Card çıktıktan sonra Amerika’da yaşamak zorunlu değil fakat hak kazanmış olan kişilerin 10 yıllık süre zarfında oturum haklarını kısa süreli çıkışlar haricinde kullanmadıkları ortaya çıkarsa vatandaşlık alma durumu ortadan kalkabilir.

İlgili Haberler

Bir yıldan fazla süreyle Amerika’yı terk etmeniz gerekiyorsa oturum izninizi tehlikeye atmamak adına Form I-131 Yeniden Giriş İzni başvurusu yapılması tavsiye ediliyor.

Green Card kazandıktan sonra Amerika'da yaşamak zorunda mıyım

GREEN CARD KAÇ YIL SONRA VATANDAŞLIK VERİYOR?

Green Card sahibi yani yasal oturum iznine sahip olup 5 yıl süre zarfında 30 aydan fazla süreyle Amerika’da ikamet ediyor olmanız gerekir. Evlilik yoluyla vatandaşlıkta ise bu süre 3 yıla düşmekte. Dileyen sürekli oturum izni sahipleri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını kaybetmeden ABD vatandaşı olabilir.

Dünya

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir