Green Card çıktıktan sonra 6 ay içinde ABD'ye gitmek gerekiyor - Haber Jet

Green Card çıktıktan sonra 6 ay içinde ABD’ye gitmek gerekiyor

ABD'de çalışma ve kalıcı ikamet hakkı sağlayan Green Card başvuruları bugün itibarıyla başladı. Green Card çekilişine katılarak ABD'de yaşama fırsatı yakalayanlar sonrasında yapması gereken adımlar oldukça önemli. En önemlisi ise Green Card çıktıktan sonra 6 ay içinde ABD'ye gitmek gerekiyor.

Green Card çıktıktan sonra uygulanması gereken bazı adımlar merak ediliyor. Özellikle Green Card çıktıktan sonra izlenmesi gereken kurallar gündemde.

GREEN CARD ÇIKTINTAN SONRA NE KADAR SÜREDE GİDİLİR?

Green Card çıktıktan sonra 6 ay içinde ABD’ye gitmek gerekiyor. Kalıcı ikamet hakkınızı güvence altına almak adına Green Card elinize ulaştıktan 6 ay içinde Amerika’ya gitmezseniz oturum hakkı kaybedilerek iptal edilebiliyor.

ABD’ye gitmeden önce ise seyahat için ve diğer gerekli belgeleri eksiksiz olarak hazırlamak oldukça önemli.

Green Card çıktıktan sonra ne kadar sürede gidilir

İlgili Haberler

GREEN CARD ÇIKTIKTAN SONRA NE KADAR SÜRE GEÇERLİ?

Green Card geçerlilik süresi 10 yıldır. Yasalara uyulduğu ve daimi ikametgahınıza aykırı olacak bir davranışta bulunmadığınız takdirde son geçerlilik tarihi yaklaşırken oturumunuzu yenilenmesi için başvurabilirsiniz.

Green Card çıktıktan sonra hemen gitmek gerekir mi

Sürekli oturum izni sahipleri Amerika dışına çıkışları ise kısıtlı süre içinde olması gerekiyor. Green Card aldıktan sonra Amerika’nın öncelikli yerleşim yeriniz olması gerekiyor. Bunun tam tersi olması halinde daimi göçmenlik statüsü terk edilmiş oluyor. Genel olarak bir yıl ve daha fazla süreyle ülkeyi terk edip etmediğinize bakılıyor.

Dünya

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir