Game of Thrones'ta Kevan Lanenister rolüyle tanınan Ian Gelder hayatını kaybetti - Haber Jet

Game of Thrones’ta Kevan Lanenister rolüyle tanınan Ian Gelder hayatını kaybetti

Game of Thrones’ın yıldız oyuncusu Ian Gelder 74 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü aktörün ölüm haberi sonrası Ian Gelder öldü mü, neden öldü sorusu gündeme geldi. Game of Thrones Ian Gelder kimdir, kaç yaşında sorularına dair detaylar haberimizde yer alıyor.

Game Of Thrones dizisindeki Kevan Lanenister rolü ile hafızalara kazınan Ian Gelder, safra kanalı kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. Aralık ayında safra kanalı kanseri teşhisi konulan oyuncu uzun süredir gördüğü tedavi sonrası 74 yaşında yaşamını yitirdi. Kansere yenik düşen Ian Gelder kariyeri boyunca birçok filmde ve Tv yapımında yer alsa da  Game of Thrones’taki Cersei Lannister’ın babası olan Tywin Lannister’ın küçük kardeşi Kevan Lannister rolüyle hafızalarda yer etti.

Ünlü oyuncunun eşi Daniels, yaptığı duygusal paylaşımda”Ona bakabilmek için her şeyi bırakmıştım ama ikimiz de her şeyin bu kadar hızlı olacağını bilemedik. Hayattaki en nazik, en cömert ruhlu ve sevgi dolu insandı.

30 yılı aşkın süredir bu hayatta ortaktık. Birlikte olmasaydık bile her gün birbirimizle konuşurduk. Harika bir aktördü ve onunla çalışan herkes onun kalbinden ve ışığından etkilendi. O olmadan ne yapacağımı bilmiyorum. Korkunç hastalığıyla büyük bir cesaretle, kendine acımadan başa çıktı.” ifadelerini kullandı.

Game of Thrones'ta Kevan Lanenister rolüyle tanınan Ian Gelder hayatını kaybetti 2

IAN GELDER NEDEN ÖLDÜ?

Aralık ayında safra kanalı kanseri teşhisi konulan Ian Gelder uzun süredir kanser tedavisi görüyordu.  Ünlü oyuncu Ian Gelder ,safra kanalı kanseri nedeniyle 74 yaşında  hayatını kaybetti.

Game of Thrones'ta Kevan Lanenister rolüyle tanınan Ian Gelder hayatını kaybetti 3

IAN GELDER KİMDİR?

3 Haziran 1949 tarihinde doğan Ian Gelder, 1970’lerde “New Scotland Yard” ve “Edward the King” gibi televizyon dizilerinde rol almaya başladı. Ayrıca Londra Globe Tiyatrosu’nda “Gods and Monsters” ve “Titus Andronicus” gibi tiyatro yapımlarında rol aldı.

50 yıllık televizyon, sinema ve tiyatro kariyerinde Gelder, İngiliz bilimkurgu dizisi “Doctor Who”  yanı sıra Philip Pullman’ın fantastik roman üçlemesi “His Dark Materials “ın televizyon uyarlamasında rol aldı.

Televizyonda son kez bu yıl “Father Brown” dizisinin bir bölümünde görünmüştü.

Hayranları İngiliz oyuncu Ian Gelder’ı Game of Thrones dizisindeki Kevan Lannister rolüyle hatırlıyor. “Game of Thrones” dizisinde korkulan patrik Tywin Lannister’ın kardeşi Kevan Lannister rolüyle yarım asırlık kariyerini noktalayan İngiliz aktör Ian Gelder Pazartesi günü hayatını kaybetti.

DünyaKültür Sanat

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir