Covid testi pozitif çıkan Joe Biden, adaylıktan çekilebilir - Haber Jet

Covid testi pozitif çıkan Joe Biden, adaylıktan çekilebilir

Beyaz Saray'ın açıklaması sonrası ABD Başkanı Joe Biden'ın Covid testinin pozitif çıktığı öğrenildi. 5 Kasım'daki ABD Başkanlık yarışında Trump ile karşı karşıya olan Biden, doktorlarından sağlık sorunu olduğuna dair bir uyarı gelirse adaylıktan çekilebileceği konusunda ilk kez açıklama yaptı.

ABD’de 5 Kasım tarihinde başkanlık seçimleri gerçekleşecek. Trump’a düzenlene suikast girişimi sonrası adaylık yarışı farklı bir havaya bürünürken ABD Başkanı ve adayı Joe Biden’ın covid testinin pozitif çıktığı haberi geldi.

JOE BIDEN COVİD Mİ OLDU?

Beyaz Saray, Joe Biden’ın Covid testinin pozitif çıktığı duyurdu.  Covid aşıları tam olan Biden’ın hastalığının hafif semptomlarla seyrettiği belirtildi.

Evinde istirahat edeceği kaydedilen Biden’ın görevlerini sürdüreceği açıklandı.

81 yaşında olan Biden, daha önce iki kez Covid geçirmişti. Doktoru Kevin O’Connor’un açıklamasına göre, Biden’ın üst solunum yolu enfeksiyonu bulguları olduğunu ve Covid ilacı verildiği kaydedildi.

Joe Biden covid mi oldu

JOE BIDEN ADAYLIKTAN ÇEKİLECEK Mİ?

ABD Başkanlığı ve yeniden aday olmasının açıklamasının ardından devam eden sağlık ve yaş problemi tartışmaları Biden’ın covid olmasıyla devam ediyor.

Biden’ın sağlık durumunun nasıl olduğu merak ediliyor. Biden, doktorlarının vereceği karara göre hareket edeceğini belirten bir açıklama yaptı.

Biden, doktorlarının sağlığının başkanlık için elverişli olmadığı yönünde karar vermesi halinde adaylıktan geri çekilebileceği sinyalini verdi.

Covid Testi Pozitif çıkan Joe Biden, Adaylıktan çekilebilir

TRUMP SUİKAST GİRİŞİMİ SONRASI İLK ANKETLER

Trump’a gerçekleştirilen suikast girişiminin ardından, Trump’ın seçim sonuçlarını belirleyecek güçte olan “salıncak eyaletler”de rakibi Biden’in önüne geçtiği anketlere yansıdı.

The Times tarafından yapılan ankette, seçimler için kritik önem taşıyan Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, North Caroline, Pensilvanya ve Wisconsin eyaletlerinde Trump’ın öne geçtiği görüldü.

Suikast girişimi sonrası ise Trump’ın yarışta güç kazanarak Biden’ı geride bırakacağı konuşulurken, ABD basını da Biden’ın geri çekileceği ya da yarışı kaybedeceği üzerinde duruyor.

Son olarak Time dergisi dikkat çeken kapağına Trump’ın zafer pozunu, Biden’ı ise kapağın dışına doğru yürürken görüntüsünü taşımıştı.

Dünya

Covid testi pozitif çıkan Joe Biden, adaylıktan çekilebilir” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Hande Göçer Hande Göçer

    Tekrar salgın başlamaz umarım

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir