Bella Hadid'in ayakkabı reklamını iptal eden Adidas, özür diledi - Haber Jet

Bella Hadid’in ayakkabı reklamını iptal eden Adidas, özür diledi

Adidas, Bella Hadid'le yaptığı ayakkabı reklamı anlaşmasını iptal etti. Ayakkabının 1972 Münih Olimpiyatları'nda kullanılan bir tasarıma benziyor olması ve 11 İsrailli sporcunun ölümüyle anılan Münih katliamını çağrıştırması nedeniyle tartışmalara neden oldu. Filistin asıllı ve destekçisi Bella Hadid'in ayakkabı reklamında oynamasına gelen eleştiriler sonucu anlaşmayı iptal eden Adidas'tan Filistin asıllı modele özür geldi.

Adidas, 1972 Münih Olimpiyaları’nda kullanılan tasarımı çağrıştıran ayakkabının reklam yüzü Bella Hadid ile anlaşmasını sonlandırmıştı.

BELLA HADİD ADİDAS REKLAMI

Adidas, Münih Olimpiyatları temalı son reklamının tartışmalar yaratması sonrası reklamda yer alan Bella Hadid, tanıtımdan çıkarıldI ve kampanyaya dair bütün fotoğrafları silindi.

Marka yaptığı açıklamada, kampanya nedeniyle Münih’te yaşanan olaylarla bağlantı kurulmaya devam edildiği ve yaşattıkları üzüntü için özür dilediklerini belirtti.

Bella Hadid Adidas reklamı

Adidas, “kasıtsız bir hata yaptığını” belirterek kampanya ortakları olan Bella Hadid, Asap Nast, Jules Kounde ve diğer modellerin üzerinde oluşturdukları olumsuz etkiden dolayı özür dilediklerini ifade etti.

Filistin kökenli Amerikalı model Bella Hadid, 7 Ekim’den bu yana Filistin destekçisi paylaşımları ve desteğini her fırsatta dile getirmesiyle biliniyor.

Adidas’ın 11 İsrailli sporcunu ve bir Alman polis memurunun Kara Eylül örgütü üyeleri tarafından öldürüldüğü 1972 Münih Olimpiyat Oyunları’ndan ilham alınan spor ayakkabılarının tanıtımında Filistin destekçisi Bella Hadid’in yer alması da tepkiyle karşılandı.

Bella Hadid'in ayakkabı reklamını iptal eden Adidas, özür diledi 2

Hadid’in ise olay sonrası kendisine yakın kaynaklara Münih’te meydana gelen ölüm ve şiddet olaylarıyla ilişkilendirecek bir kampanyaya dahil edildiği için markaya karşı dava açmak için avukatlarına başvurduğunu öğrenildi.

1972 MÜNİH OLİMPİYATLARINDA NE OLDU?

1972 Olimpiyat Oyunları’nın düzenlendiği Münih’te 4 Eylül’ü 5 Eylül’e bağlayan gece sabaha karşı, İsrail kafilesinin kaldığı iki apartman dairesine silahlı militanlar baskın yaptı. Baskın sonucu 11 İsrailli sporcu hayatını kaybetti.

DünyaMagazin

Bella Hadid’in ayakkabı reklamını iptal eden Adidas, özür diledi” haberine 2 yorum yapıldı.

  • Tufan Görmez Tufan Görmez

    Adidas’ta tarafını belli etti reklamı kaldırmasıyla şimdi tepki görmemek için özür diliyor

    Yanıtla
  • Nil Nil

    Bella Hadid gerçekten Filistin için elinden geleni yapıyor ama israili apaçık destekleyen adidasla en başta neden reklam anlaşması yaptı anlayamadım

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir