Milli tekvandocu Mahmut Bozteke aslen Şanlıurfalı - Haber Jet

Milli tekvandocu Mahmut Bozteke aslen Şanlıurfalı

2024 Paris Paralimpik Oyunları’nda Türkiye’ye ilk altın madalyasını kazandıran milli tekvandocu Mahmut Bozteke, elde ettiği başarısıyla dikkatleri üzerine çekti. Erkekler K44 63 kilo kategorisinde altın madalyayı boynuna takan Bozteke, hem Türkiye’yi gururlandırdı hem de kariyerinin en büyük başarısını elde etti.

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda milli sporcu Mahmut Bozteke, erkekler K44 63 kilo kategorisinde kazandığı altın madalya ile Türkiye’ye oyunlardaki ilk altın madalyasını kazandırdı.

Bozteke, elde ettiği bu büyük başarı ile hem Türk spor tarihine adını altın harflerle yazdırdı hem de ülkemizi gururlandırdı.

mahmut bozteke kimdir

MAHMUT BOZTEKE KİMDİR?

Mahmut Bozteke 5 Mart 1997 doğumlu Türk paralimpik tekvandocularımızdandır.

Şanlıurfa’da doğup büyüyen milli sporcumuz Bozteke, Türkiye’yi uluslararası platformda temsil eden başarılı tekvandocularımızdan biridir.

Kariyeri boyunca pek çok madalya kazanan Bozteke, özellikle para tekvando dalında gösterdiği üstün performansla tanınmaktadır.

mahmut bozteke paralimpik

Mahmut Bozteke ilk büyük başarısını 2016 yılında Polonya’nın Varşova kentinde düzenlenen Avrupa Para Tekvando Şampiyonası’nda elde etti. 61 kiloda K44 sınıfında mücadele eden sporcu, bu şampiyonada bronz madalya kazanarak uluslararası arenada dikkat çekti.

2017’de ise İngiltere’nin Londra kentinde düzenlenen Dünya Para Tekvando Şampiyonası’nda 61 kg K44 sınıfında yarışan Bozteke, gümüş madalyanın sahibi oldu.

mahmut bozteke 2024 paris

Mahmut Bozteke 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda da büyük bir başarıya imza attı.

Tekvando branşının paralimpikte ilk kez yer aldığı bu oyunlarda, erkekler 61 kilo K44 sınıfında bronz madalya kazanarak Türkiye’yi gururlandırdı.

İlgili Haberler

İtalya’dan Antonio Bossolo ile yaptığı karşılaşmada, 14-2 öndeyken hakemin kararıyla galip ilan edilen Bozteke, bu sonuçla para tekvondo dalında madalya kazanan ilk Türk sporcu olarak tarihe geçti.

mahmut bozteke kaç madalyası var

MAHMUT BOZTEKE NERELİ?

Mahmut Bozteke aslen Şanlıurfalı olan milli tekvandocularımızdandır.

Şanlıurfa’da doğup büyüyen Bozteke, tekvando sporuna burada başlamış ve daha sonra uluslararası düzeyde Türkiye’yi başarıyla temsil etmiştir.

mahmut bozteke tekvando

MAHMUT BOZTEKE MADALYALARI

Paralimpik Oyunları:
Bronz (2020 Tokyo) – Erkekler 61 kg

Dünya Şampiyonası:
Gümüş (2017 Londra) – K44 61 kg
Bronz (2019 Antalya) – K44 61 kg

Avrupa Şampiyonası:
Altın (2019 Bari) – K44 61 kg
Gümüş (2018 Plovdiv) – K44 61 kg
Bronz (2016 Varşova) – K44 61 kg

mahmut bozteke şampiyonlukları

MAHMUT BOZTEKE KAÇ YAŞINDA?

27 yaşında olan para tekvandocumuz Mahmut Bozteke, Paris 2024 Paralimpik Oyunları’ndaki başarısı ile dikkatleri üzerine çekti.

Biyografi

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir