Dünya rekoru kıran para okçumuz Öznur Cüre Girdi 27 yaşında - Haber Jet

Dünya rekoru kıran para okçumuz Öznur Cüre Girdi 27 yaşında

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda Türk okçuluğunun gurur kaynağı Öznur Cüre Girdi, kadınlar makaralı yay kategorisinde dünya rekoru kırarak bir kez daha adını altın harflerle tarihe yazdırdı.

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda gösterdiği performansla dünya rekoru kıran Türk paralimpik okçumuz Öznur Cüre Girdi, hem ülkemizi gururlandırdı hem de kariyerinde önemli bir dönüm noktasına ulaştı.

Kadınlar makaralı yay sıralama atışlarında elde ettiği 704 puanla sadece ilk sırayı almakla kalmadı, aynı zamanda dünya ve paralimpik oyunlar rekorunu da kırarak büyük bir başarıya imza attı.

2024 paralimpik dünya rekoru

ÖZNUR CÜRE GİRDİ KİMDİR?

Başarılı sporcumuz Öznur Cüre Girdi 5 Ekim 1997 tarihinde İstanbul’da doğmuştur.

Henüz 17 yaşındayken geçirdiği bir trafik kazası sonucu omurilik felci oldu ve bu olay hayatını kökten değiştirdi.

Talihsiz olay, Öznur’un okçuluk kariyerinin ise başlangıcı oldu. Milli okçu Bahattin Hekimoğlu’nun yönlendirmesiyle Okçular Vakfı’nda okçuluğa adım atan Öznur, hızla bu alanda kendini geliştirdi ve kısa sürede ulusal ve uluslararası arenada adını duyurmaya başladı.

Öznur Cüre Girdi nereli

ÖZNUR CÜRE GİRDİ KAÇ YAŞINDA? NERELİ?

Milli okçumuz Öznur Cüre Girdi 27 yaşındadır. İstanbul’da doğup büyüyen Öznur, yaşamış olduğu zorluğa rağmen, azmi ve kararlılığı ile hayatını yeniden inşa etmiştir.

Öznur İstanbul’un kültürel ve sportif olanaklarından faydalanarak, kendini okçuluk sporunda geliştirdi ve kısa sürede bu alanda uluslararası başarılara imza attı.

Öznur Cüre Girdi hastalığı nedir

ÖZNUR CÜRE GİRDİ’NİN SPOR KARİYERİ

Öznur Cüre Girdi’nin uluslararası arenadaki ilk büyük başarısı, Çekya’nın Novo Mesto kentinde düzenlenen Para Okçuluk Dünya Sıralama Turnuvası’nda elde ettiği derecelerle geldi.

İlgili Haberler

Bu turnuvada gösterdiği üstün performans, onu Tokyo 2020 Yaz Paralimpik Oyunları’na taşıdı. Tokyo’da bireysel bileşik açık ve karma takım bileşik kategorilerinde yarışan Öznur, karma takım etkinliğinde gümüş madalya kazanarak ülkemize büyük bir gurur yaşattı.

Öznur Cüre Girdi madalyaları

2021 yılında Dubai’de düzenlenen 7. Fazza Uluslararası Para Okçuluk Turnuvası’nda dördüncü olan Öznur, aynı yıl Dubai’de gerçekleştirilen 2022 Para Okçuluk Dünya Şampiyonası’nda takım arkadaşı Sevgi Yorulmaz ile Makaralı Yay Kadın Çiftler kategorisinde dünya rekoru kırarak altın madalya kazandı. Bu başarısı ona dünya şampiyonu unvanını getirdi.

2023 yılına gelindiğinde ise Öznur Cüre Girdi, Çekya’da yapılan Para Okçuluk Dünya Şampiyonası’nda Hintli rakibi Sheetal Devi’yi yenerek bir kez daha altın madalya kazandı ve ikinci kez dünya şampiyonu oldu.

Öznur Cüre Girdi eşi kim

ÖZNUR CÜRE GİRDİ DÜNYA REKORU

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda hem dünya hem de paralimpik oyunlar rekoru kıran Öznur Cüre Girdi bir ilke imza attı.

Daha önce de 2023 Para Okçuluk Dünya Şampiyonası’nda kırdığı dünya ve paralimpik oyunlar rekoru, onun yeteneklerinin ve çalışkanlığının bir göstergesi.

Öznur Cüre Girdi dünya rekoru

Gelecek hedefleri arasında daha fazla uluslararası başarı kazanmak ve okçuluk sporunda dünya çapında tanınan bir isim olmak yer alıyor. Öznur Cüre Girdi’nin hikayesi, hem sporculara hem de tüm insanlara ilham vermeye devam ediyor.

Paralimpik Oyunları’ndaki performansıyla dünya ve paralimpik oyunlar rekoru kırarak tarih yazan Öznur Cüre Girdi, gelecekteki başarıları ve rekorlarıyla da adından söz ettirecek gibi görünüyor.

BiyografiGündemSpor

Dünya rekoru kıran para okçumuz Öznur Cüre Girdi 27 yaşında” haberine 2 yorum yapıldı.

  • Lila Yıldırım Lila Yıldırım

    Ülkemizin gururu

    Yanıtla
  • Fuat Ergin Fuat Ergin

    👏👏👏👏

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir