Aşk-ı Memnu Şayeste karakterini canlandıran Fatma Karanfil 72 yaşında vefat etti! İşte, kariyeri ve biyografisi - Haber Jet

Aşk-ı Memnu Şayeste karakterini canlandıran Fatma Karanfil 72 yaşında vefat etti! İşte, kariyeri ve biyografisi

Usta oyuncu Fatma Karanfil 72 yaşında hayata veda etti. Uzun süredir kanser tedavisi gören sanatçının entübe edilmesinin ardından acı haberi menajeri duyurdu.

Türk Sineması’nın usta oyuncularından Fatma Karanfil, yıllar boyunca sanat dünyasına büyük katkılar sağlamış ve pek çok unutulmaz karakteri canlandırmış bir isimdi.

Fatma Karanfil, Türk sinemasının köklü yapımlarından biri olan “Aşk-ı Memnu” dizisindeki Şayeste karakteriyle geniş kitlelerin tanıdığı bir yüz haline gelmişti.

Fatma Karanfil neden öldü?FATMA KARANFİL ÖLDÜ MÜ?

Usta oyuncu Fatma Karanfil’in sağlık durumu son zamanlarda ciddi bir dönüm noktasındaydı.

Kanserle mücadele eden Karanfil’e rahatsızlığının ilerleme aşamasında çoklu metastaz teşhisi konulmuştu.

Fatma Karanfil öldü mü?FATMA KARANFİL NEDEN ÖLDÜ?

Fatma Karanfil son tedavi sürecini Florya’daki Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Prof. Dr. Murat Dilmener Hastanesi’nde yoğun bakımda geçirdi. Ne yazık ki sağlık durumu giderek kötüleşti ve entübe edilerek yoğun bakımda tutuldu.

Menajeri Aslı İslamoğlu, Fatma Karanfil’in vefat haberini sosyal medya hesabından duyurdu ve sanat dünyası derin bir hüzne boğuldu.

Fatma Karanfil öldü mü?FATMA KARANFİL KİMDİR?

Usta oyuncu Fatma Karanfil 3 Şubat 1952’de Eskişehir’de doğmuştur.

Sinemaya olan tutkusu genç yaşta başlamış ve 1968 yılında Ses Dergisi yarışmasında üçüncülük kazanarak ilk adımını atmıştır.

Evlilik yaşamı ve eğitim süreçleriyle birlikte sanat kariyerini sürdüren Karanfil, Yeşilçam’ın efsane yapımlarından biri olan “Keloğlan” serisindeki performansıyla da hatırlanmaktadır.

Fatma Karanfil neden öldü?Filmografisinde birçok unutulmaz yapım bulunan Fatma Karanfil’in, Türk sinemasına ve sanat dünyasına bıraktığı miras, gelecek kuşaklar için de bir ilham kaynağı olmayı sürdürecek.

Fatma Karanfil, sanat hayatı boyunca pek çok başarılı projede yer almış ve birçok ödül kazanmış bir isim olarak tanınıyor.

Oyunculuğuyla olduğu kadar zarafeti, çalışkanlığı ve insanlığıyla da örnek alınan Karanfil, Türk sinemasının ve televizyonunun önemli isimlerinden biriydi.

Usta sanatçının kaybı Türk sineması için büyük bir boşluk oluştururken, izleyicileri ve meslektaşları arasında sonsuz bir saygıyla anılacak.

BiyografiGündem

Aşk-ı Memnu Şayeste karakterini canlandıran Fatma Karanfil 72 yaşında vefat etti! İşte, kariyeri ve biyografisi” haberine 1 yorum yapıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir