48 yaşındaki para atıcı Hakan Çevik Aksaray doğumlu - Haber Jet

48 yaşındaki para atıcı Hakan Çevik Aksaray doğumlu

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda Türkiye’yi temsil eden milli para atıcımız Hakan Çevik, karışık R5 10m havalı tüfek elemelerinde sahne aldı. Yoğun bir hazırlık dönemi geçiren Çevik, elemelerde elde ettiği 635.7 puanla 10. sırada yer alarak maalesef finale yükselme şansını kaçırdı.

Aksaray doğumlu 48 yaşındaki milli sporcumuz Hakan Çevik, Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti.

Karışık R5 10m havalı tüfek kategorisinde mücadele eden başarılı sporcumuz Hakan Çevik, 635.7 puan alarak 10. sırada yer aldı ve final biletini kıl payı kaçırdı.

hakan çevik kaç yaşında

HAKAN ÇEVİK KİMDİR?

1 Mayıs 1976 tarihinde Aksaray’da dünyaya gelen Hakan Çevik, çocuk felci geçirdikten sonra hayatına engelli olarak devam etti.

Yine de bu zorluk, onun için bir engel değil, bir başlangıç noktası oldu. Lise eğitimini Ankara’da tamamlayan Çevik, 2008 yılında atıcılık sporuyla tanıştı ve kısa sürede yeteneklerini geliştirdi.

Atıcılık kariyerine 2008’de başlayan Hakan Çevik, o zamandan bu yana birçok ulusal ve uluslararası başarıya imza attı.

hakan çevik nereli

İlk büyük çıkışını 2009 yılında Aksaray’da düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda yaptı ve 10m havalı tüfek ayakta dalında 3. oldu. Bu başarı, onun spor dünyasındaki yerini sağlamlaştırdı.

2015 yılında Amerika’da düzenlenen IPC Atıcılık Dünya Kupası’nda 4. sırada yer alarak, Rio 2016 Paralimpik Oyunları’na katılma hakkı kazandı.

İlgili Haberler

2016’da Tayland’da düzenlenen IPC Atıcılık Dünya Kupası’nda da 10m havalı tüfek yatarak dalında 4. oldu. Çevik, bu başarılarla sadece Türkiye’de değil, uluslararası alanda da adından söz ettirdi.

para atıcı hakan çevik

PARA ATICI HAKAN ÇEVİK’İN SPOR KARİYERİ

Başarılı ve azimli sporcumuz Hakan Çevik 2018’de Güney Kore’de düzenlenen Tüm Dallar Dünya Şampiyonası’nda 633.9 puanla ikinci sırayı alarak büyük bir başarıya imza attı.

Ayrıca Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları’na katılım hakkı elde etti.

Hakan Çevik 2020 senesi içerisinde Sırbistan Belgrad’da gerçekleştirilen Havalı Silahlar Avrupa Şampiyonası’nda R5 havalı tüfek kategorisinde 638.7 puanla finale yükseldi ve finalde 254.6 puanla gümüş madalya kazandı.

hakan çevik paralimpik oyunları

2021 yılında Birleşik Arap Emirlikleri’nde düzenlenen BAE Al Ain R5 Havalı Tüfek yarışmasında da 635.5 puanla finale kaldı ve üçüncü sırayı aldı.

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda da ülkemizi gururlandıran ve başarıyla temsil eden milli sporcumuz Hakan Çevik’e emeklerinden dolayı sonsuz teşekkürler.

BiyografiGündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir