Hayatını kaybeden Levend Kılıç Fotoğrafa Başlarken kitabının yazarı - Haber Jet

Hayatını kaybeden Levend Kılıç Fotoğrafa Başlarken kitabının yazarı

Geçtiğimiz günlerde Levend Kılıç vefat etti. Acı haberin ardından ölüm nedeni de merak edilen Levend Kılıç'ın hayatı ve eserleri gündeme geliyor. Prof. Dr. Levend Kılıç Fotoğrafa Başlarken kitabının yazarıdır.

Levend Kılıç ölüm haberinin ardından hayatına dair merak edilenlerde artıyor. Fotoğraf sanatçısı Levend Kılıç’ın eserlerinde hatırası yaşıyor.

LEVEND KILIÇ KİMDİR?

1953 yılında Eskişehir’de doğan Levend Kılıç, 1976’da Ankara Üniversitesi SBF Basın ve Yayın Yüksekokulu’nu bitirdi. Ardından Anadolu Üniversitesi’nde Fotoğraf, Medya Estetiği ve Uzaktan Eğitim konularında uygulamalı ve akademik çalışmalarına devam etti.

1985’te doktorasını tamamlayan Kılıç, 1988’de doçent ve 1993’te profesör oldu.

Levend Kılıç neden öldü

Akademik olarak pek çok eser kaleme alan Levent Kılıç; Fotoğrafa Başlarken, Görüntü Estetiği, Video Sanatı: Eleştirel Bir Bakış, Fotoğraf ve Sinemanın Toplumsal Tarihi, Fotoğraf Kültürü, Fotoğraf ve Sayısal Görüntü Terimleri Sözlüpü, Işıkla Resmetme, Işıkla Resmetme Terimleri, Fotoğraf: Tarihin Bozguna Uğrayan Oyunu eserlerini kaleme aldı.

İlgili Haberler

Bunların dışında ise Anılarda Eskişehir, Eskişehir Kent Kitabı, Heykellerle Yaşayan Üniversite, Meslekte Kırk Yıllıklar: Eskişehir’in Esnaf ve Zanaatkârları, Avare Adımlarla Eskişehir eserleriyle yaşadığı şehri anlattı.

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi’nde lisanüstü dersler vermeye devam eden Levend Kılıç, 15 Eylül 2024 tarihinde hayatını kaybetti.

Levend Kılıç kimdir

LEVEND KILIÇ NEDEN ÖLDÜ?

Levend Kılıç’ın ölüm nedeni olarak herhangi bir hastalığa yer verilmezken yaşlılığa bağlı doğal ölüm olduğu bilinmekte.

3. Sayfa

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir