Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında o da tutuklandı! Kılıçdaroğlu'nun eski danışmanı Ramazan Kubat kimdir? - Haber Jet

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında o da tutuklandı! Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanı Ramazan Kubat kimdir?

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında tutuklanan 7 kişi arasında göze çarpan isimlerden biri de eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Ramazan Kubat oldu. Soruşturma ile ilgili detaylar ve tutuklanan isimler tek tek belli olurken Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Ramazan Kubat gündemin merak edilen isimleri arasında yer aldı. Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında tutuklanan Ramazan Kubat kimdir, neden tutuklandı yanıt buldu.

Türkiye’nin gündeminde uzun süredir yer tutan Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında bu kez siyaset dünyasına yakın bir isim ses getirdi. Çünkü Soruşturma kapsamında tutuklanan 7 kişi arasında, eski Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı olan Ramazan Kubat da vardı.

Gazeteci Alican Uludağ’ın X (Twitter) hesabında yaptığı paylaşıma göre Ramazan Kubat, gizli tanık  Serdar Sertçelik’in çakarlı araçla yurt dışına kaçırılmasında rol almakla suçlandı.

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin davanın firari sanığı Serdar Sertçelik’in iddiaları üzerine, “suç işlemek için anlaşma”, “adil yargılamayı ve tanığı etkilemeye teşebbüs”, “görevi kötüye kullanma” ve “suçluyu kayırma” suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin işlemleri tamamlandı.

Ayhan Bora Kaplan Soruşturmasında O Da Tutuklandı! Kılıçdaroğlu’nun Eski Danışmanı Ramazan Kubat Kimdir?

Buna göre suç örgütüne ilişkin iddialarda adı geçen ve gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 7 şüpheli tutuklandı. Tutuklanan 7 kişi arasında CHP Genel Başkanı   Kılıçdaroğlu’nun danışmanı olan Ramazan Kubat’ın da yer alması kamuoyunda büyük ses getirdi.

Ayhan Bora Kaplan Soruşturmasında O Da Tutuklandı! Kılıçdaroğlu’nun Eski Danışmanı Ramazan Kubat Kimdir?

RAMAZAN KUBAT NEDEN TUTUKLANDI?

Ramazan Kubat, Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında gizli tanığı kaçıranlar arasında yer aldığı gerekçesiyle tutuklandı. Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Kubat’ın, gizli tanık Serdar Sertçelik’in çakarlı araçla yurt dışına kaçırılmasında rol aldığı öne sürüldü.

Ayhan Bora Kaplan Soruşturmasında O Da Tutuklandı! Kılıçdaroğlu’nun Eski Danışmanı Ramazan Kubat Kimdir?

RAMAZAN KUBAT KİMDİR?

MHP’de Ankara il yöneticisi görevini üstlenmiştir. MHP’nin 2016’daki kurultay sürecinde, değişimi isteyenler arasında yer almıştır.

Ramazan Kubat 2022 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçmiş ve  dönemin parti genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı olmuştur. Ekim 2022 tarihinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı olarak atandı.

Bu görevi sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu ile fotoğrafını paylaşarak şöyle duyurdu: “Millet yolunda hizmetten kaçmayan, doğruluğuna, dürüstlüğüne, iyiliğine kalbi gönülden inandığım; Sayın Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu’nun tensipleriyle ‘Genel Başkan Danışmanlığı’ sorumluluğunu almış bulunuyorum”

Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs seçimleri sonrası tüm danışmanlarının görevlerine son vermişti ve dikkat çeken bir atama gerçekleşmişti.

Ramazan Kubat,  CHP’de “Yeniden Kuvayı Milliye Platformu Koordinatörü” olarak görevlendirilmişti. 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri sonrası yeni görevi sonrası kendisine oda da verilmişti.

Eski MHP Ankara il yöneticisi Ramazan Kubat, Ekim 2023 tarihinde Gazi Üniversitesi’nde Ülkü Ocakları üyesi kalabalık bir grubun saldırı girişimine maruz kalmıştı.

Sosyal medya platformu X’de (Twitter) @kubat_ramazan kullanıcı adı il yer alan Ramazan Kubat, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında tutuklandı.

3. SayfaGündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir